Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 28 квітня
icon clock19.04.2023
icon eye1542
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

У Пулинах відбувся масштабний фестиваль родинної творчості

18 квітня в українській світлиці «Українська хата – берегиня роду» Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради було людно, барвисто, тепло та затишно. Тут відбувався масштабний фестиваль родинної творчості «Родинне вміння з покоління в покоління». До Пулин з різних куточків громади завітали представники обдарованих родин, щоб дивувати глядачів унікальними вміннями та творчими здобутками.

Цього дня світлиця ніби ожила неповторним колоритом пулинської землі. Вражали вироби майстрів та майстринь – вишиті ікони, картини, рушники, серветки, вироби з дерева, картини і сувеніри з бісеру, букети та вироби з мила, духмяна домашня випічка та солодкі шедеври від кулінарок та кондитерок – усе це зачаровувало присутніх.

Неповторними виробами ручної роботи в «Українській світлиці» радували присутніх талановиті земляки: Надія Ткачук з онуками (с. Очеретянка), Валентина Кайданюк та донька Галина (с. Зелена Поляна), Ольга Сірик та внучка Юля (с. Видумка), Людмила Горбатюк та донька Аліна (смт Пулини), Оксана Барлай з родиною (с. Олізарка), Валентина та Людмила Панченки (с. Пулино-Гута), Людмила та Ігор Клименки, Світлана та Олександра Кучерук (смт Пулини), Лариса Зозуля з родиною (с. Чернявка), Поліна Мельничук з родиною (с. Неборівка.

Не менш захоплюючими були колоритні виступи співочих родин, поетів-декламаторів. Зі сцени натхненно виступили: родина Лаговських (с. Ялинівка), Ірина та Данило Сорокіни (с. Кошелівка); Гвідон Ковнацький та Павло Красновський (с. Веснянка), Олександр та Михайло Виговські (с. Корчівка), Катерина та Володимир Чернецькі (с. Стара Олександрівка), Станіслава Цаплінська з онуком Нікітою (с. Стара Олександрівка), Наталія Журавська та племінниця Яна (с. Новий Завод), Людмила, Валентина і Ольга Опанащуки (Нарцизівка); Олена і Софія Лонські (с. Ягодинка), Галина Супрунчук та Ірина Бондарчук (с. Івановичі), Валентина, Ніна, Дарина Ковальчуки та Олена Соколовська (с. Юлянівка), Інна Войцехівська з донькою Віолеттою (с. Ясна Поляна), Зінаїда Бобрик і діти Володимир та Ольга (с. Івановичі).

Переглядайте фрагменти неповторних виступів, адже їх важко описати словами. Більш детальний репортаж про цікаву подію, чим вражали талановиті земляки, про організаторів та підготовку до заходу – читайте на сторінках районного часопису «Вісті» у найближчих випусках.

 

 

 

You cannot copy content of this page