icon clock19.01.2024
icon eye4082
ЛЮДИ НОВИНИ

У Пулинах відбулося прощання з воїнами світла Сергієм Захарчуком та Володимиром Давидюком

Скорботною для нашого краю стала п’ятниця, 19 січня. Цього дня в останню дорогу проводжали двох відважних воїнів – пулинця Сергія Захарчука та соколівця Володимира Давидюка, котрий багато років мешкав із родиною у Пулинах.

Солдат Сергій Захарчук загинув 30 грудня у районі с. Іванівське Бахмутського району Донецької області. Це сталося від ворожого мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання. Вдома на захисника чекали дружина Юлія та троє діток. 15 січня родину офіційно сповістили про загибель Сергія.

Народився Сергій Захарчук на Київщині, згодом його родина переїхала до Пулин. Тут виріс, закінчив школу, здобув професійну освіту, одружився. До війни працював на будівництвах. 34-річний пулинець був мобілізований до Збройних Сил 29 червня 2023 року. Служив у сухопутних військах, був вірний присязі, гідно виконував свій військовий обов’язок, захищаючи державу від збройної агресії ворога.

Також 15 січня надійшло сповіщення жительці Пулин Світлані Давидюк про смерть її чоловіка Володимира. 43-річний воїн, котрий став на захист України у перші дні повномасштабного вторгнення, помер 13 січня у населенному пункті Мирноград Покровського району Донецької області, перебуваючи у шпиталі. Болюча звістка про смерть найріднішої людини стала важким ударом для батьків, дружини та доньки воїна.

Володимир Давидюк народився і виріс у селі Соколів Курненської громади, де нині проживають його батьки. Володимир Миколайович спочатку був стрільцем-санітаром, служив у складі 43 окремого стрілецького батальйону. За професійне виконання службових обов’язків отримав кілька нагород. У грудні 2022 року від свого командира отримав Грамоту за бездоганну військову службу. Він врятував багато побратимів. 26 червня 2023 року Володимиру Давидюку вручили нагрудну медаль «Ветеран війни». У липні 2023 року воїна перевели у штурмовики. Володимир Давидюк був сержантом 110 окремої механізованої бригади, утримував позиції на запеклому Авдіївському напрямку. Неодноразово захисник отримував осколкові поранення, після лікування повертався у стрій, адже не міг залишити своїх побратимів. 27 листопада 2023 року Володимира Давидюка нагородили почесною відзнакою «Золотий хрест» від головнокомандувача Валерія Залужного.

Попрощатися із земляками та провести їх в останню земну дорогу прийшло багато жителів Пулинської громади. Щоб віддати шану загиблому воїну-земляку, на похорон також приїхали багато соколівців та жителів Курненської громади. У Свято-Миколаївському храмі священники Сергій Янчук та його син Володимир відслужили панахиду за загиблими. Серце стискалося від погляду на фото молодих чоловіків, які померли за Україну і за кожного з нас.

Сповнене жалю та болю було звернення отця Сергія до рідних загиблих військових, адже надзвичайно тяжко прощатися відразу з двома вірними синами України: «Сьогодні ми прощаємося з воїнами світла. Загиблі Сергій та Володимир були добрими людьми, почув про них багато хорошого. Можна лише тільки уявити, як їм тяжко було протистояти лютим ворогам, котрі виявилися не християнами, а уособленням зла, – мовив Сергій Янчук. – Єднаймося, брати і сестри, у щирій молитві за усіх невинно вбитих воїнів та цивільних. Молімо Бога, щоб допоміг здолати зло, яке прийшло на нашу землю».

Після завершення панахиди скорботний кортеж рушив на кладовище. Жителі селища утворили живий коридор. Шлях воїнів встеляли квітами та пекучими сльозами. Серця рідних стискалися від туги, від невимовної втрати синів, чоловіків, батьків, братів, побратимів…

Поховали воїнів з усіма військовими почестями. Під звуки Державного Гімну жовто-блакитні стяги вручили Світлані Давидюк та Юлії Захарчук – дружинам відважних воїнів. Під час скорботного мітингу на кладовищі слова підтримки рідним висловили очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк та очільниця Соколівського старостату Курненської громади Алла Халімовська.

Не раз цього дня пролунало, що кожен з нас має пам’ятати про наших відважних воїнів, про ціну мирного неба, свободи та незалежності. Сергій Захарчук та Володимир Давидюк, поклали свої життя, щоб у мирі та спокої ми могли розбудовувати нашу землю, нашу рідну Україну.

Царство Небесне та вічна слава Героям…

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті», фото авторки

 

 

You cannot copy content of this page