icon clock17.05.2023
icon eye1217
НОВИНИ

У лісах можна знайти цікавий брикетик: на Пулинщині розкладуть понад 15 тисяч приманок для диких звірів

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що в третій декаді травня на територіях Пулинської селищної ради та Курненської сільської ради буде проведенна весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Цього року, враховуючи запроваджений в країні військовий стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну безпечну вакцину.

Загалом під обробку підлягає 11408 км² території Житомирської області, на якій буде використано 328,316 тис. доз вакцини, із розрахунку на 1 км² – 25 приманок. Площі територіальних громад, які підлягають обробці: Пулинська селищна рада – 396,16 км², буде використано 9,904 тис. доз вакцини; Курненська сільська рада – 273,06 км², буде використано 6,827 тис. доз вакцини.

Фахівці зазначають, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Звертаємось до жителів ОТГ із проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок із дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів, – якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.

You cannot copy content of this page