Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock09.11.2022
icon eye643
ЛЮДИ НОВИНИ

У Франції раптово помер видатний земляк із Пулинської громади Сергій Осипчук

Нещодавно у Пулинську громаду надійшла скорботна звістка із-за кордону. У Франції на 66-му році життя раптово помер видатний земляк із села Івановичі Сергій Олексійович Осипчук. Про це нашому журналісту розповіла сестра померлого Зоя Осипчук.

– Мені боляче говорити про смерть брата. Він багато чого досягнув у житті. Мешкав постійно у Києві, – каже пані Зоя. – Остання його подорож була до Франції. Під час службового відрядження стало зле, потрапив до лікарні. Згодом самопочуття покращилося. Повернувся з медзакладу до роботи. І потім раптово помер. Кілька днів тому його прах привезли на Батьківщину та похоронили у селі Івановичі.

Сергій Олексійович Осипчук був кандидатом геолого-мінералогічних наук, став Почесним землевпорядником України. А ще – вчений секретар державного підприємства «Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», один із засновників екологічного напряму в землевпорядкуванні. Опублікував понад 160 наукових праць. Співавтор низки нормативно-методичних і нормативно-технічних актів із питань регулювання земельних відносин та проектів законодавчих актів, зокрема Загальнодержавної програми використання та охорони земель, Програми вдосконалення земельних відносин у Київській області на 2006-2010 рр., а також проектів землеустрою щодо встановлення меж та організації території біосферного заповідника «Асканія Нова», Ботанічного саду Національного аграрного університету та ін.

– 9 листопада минає 40 днів світлої пам’яті мого брата, – мовить далі пані Зоя. – Великий слід у житті він залишив і дуже багато всім добра зробив! Жаль, що не створив власну сім’ю, не лишив по собі нащадків. Хай буде спокійним його вічний сон. Нехай Господь оберігає світлу, добру душу брата, а свята земля буде лебединим пухом.

You cannot copy content of this page