Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня

Тетяна Паночко: «Жодного разу не пошкодувала, що обрала вчительську стежину»

З року в рік навчальні програми змінюються, з’являються нові підходи та методики викладання предметів. Щоб бути гарним педагогом, слід постійно самовдосконалюватися та крокувати у ногу з часом, а ще любити нелегку вчительську професію. Отож, напередодні Дня працівників освіти хочемо розповісти нашим читачам про ентузіастку цієї нелегкої справи, вчительку математики та фізики Великолугівського ліцею Тетяну Паночко.

Освітянська родина Великолугівського закладу освіти – це 111 ліцеїстів та 20 вчителів. Вже багато років ліцей очолює директорка Світлана Сидорчук. Другий рік на посаді заступниці директорки з навчально-виховної роботи працює Тетяна Паночко, котра на відмінно справляється зі своїми обов’язками.

– Тетяна Олександрівна – надійна, відповідальна та компетентна заступниця, – мовить Світлана Сидорчук. – Свій професійний шлях розпочала у рідній Великолугівській школі, де вже працює 16 років. Тетяна Паночко – гарна фахівчиня, адже постійно займається самоосвітою. Пройшовши курси підвищення кваліфікації, наша заступниця проводила тренінги для освітян Курненської громади, щодо формування оцінювання НУШ у середніх класах.

Нашій журналістці Тетяна Паночко розповіла, що завжди хотіла бути вчителькою. Отож, закінчивши Великолугівську школу, без вагань вступила на фізмат у ЖДУ ім. Івана Франка. У рідній альма-матері проходила педпрактику та залишилася тут працювати.

– Жодного разу не пошкодувала, що обрала вчительську стежину. Мені подобається ця професія, у ній я знайшла себе, – розповідає Тетяна Олександрівна. – Мені цікаво навчати дітей. Троє моїх учнів стали переможцями обласних олімпіад з математики. Завжди приємно бачити гарні результати своєї роботи. Хоч точні науки не всім даються, працюємо на результат, бо ж нині математика – обов’язковий предмет на ЗНО.

Педагогиня зазначає, що найважче у вчительській професії: переконати сучасних дітей, що потрібно вчитися попри стрімкий розвиток новітніх технологій. «Маю досвід, як знаходити підхід до дітей. А на посаді заступниці директорки – інші виклики. Вдячна нашій керівниці Світлані Сидорчук та усьому колективу Великолугівського ліцею за підтримку. З такими людьми легко та хочеться працювати!»

– Користуючись нагодою, вітаю Тетяну Олександрівну та усіх освітян Курненської громади і усієї України з професійним святом, – звертається до колег Світлана Сидорчук. – Щиро зичу міцного здоров’я, натхнення та бажання працювати і ставати кращими. Родинного затишку, уваги і поваги від держави, гідних заробітних плат, мирного українського неба. Окреме дякую – нашим відважним воїнам ЗСУ, завдяки яким ми працюємо на благо України!

Марія Мосійчук

 

 

You cannot copy content of this page