Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 16 вересня
icon clock12.08.2024
icon eye629
ЛЮДИ НОВИНИ

Сила сімейного таланту: онучка досвідченого та харизматичного вокаліста Михайла Виговського з Корчівки Марія із 4-х років співає на сцені та виконує пісні нового покоління української музики

Молодість – це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це час становлення, професійного вибору, час кохання та мрій, час планування майбутнього.

Нині українській молоді випало жити в непростий, але дуже важливий період, коли наша держава у війні з рашистським агресором відстоює суверенітет і територіальну цілісність. Кращі сини і дочки нашої Батьківщини щодня ризикують життям заради миру та спокою на рідній землі.

Юні патріоти та патріотки у тилу мають громадську позицію, беруть участь у благодійних концертах та примножують духовні і культурні надбання. Серед них – Марія Виговська.

Часто у Пулинах під час різних тематичних заходів можна почути та побачити вокальні виступи Марії Виговської. Вона понад 9 років навчається у мистецькій школі та не уявляє свого життя без музики. Це ж і не дивно, адже її батько Олександр, дідусь Михайло і хрещений дівчини Сергій є відомою талановитою родиною Виговських, які файно співають та українську пісню прославляють.
– Уперше почала виступати на великій сцені з 4-х років. Це був концерт до 8 Березня і співала зі своїм татом у Будинку культури у Пулинах, – розповідає Марія Виговська. – У моїй родині – майже усі співають. Щоб професійно розвивати свій вокал, уже 9 років навчаюся у Пулинській мистецькій школі. Дуже люблю та поважаю свою викладачку Яну Сомплавську, яка допомагає мені з музичною освітою. А ще вмію грати на фортепіано.
Серед творчих кумирів Марії – відома сучасна українська артистка Христина Соловій.

– Подобаються пісні цієї артистки. Легко запам’ятовую їх та із задоволенням виконую. А ще у Христини дуже ніжний голос, наче в ангела, – каже Марія. – У моєму оточенні – багато творчих людей. Серед них маю ліпшу подругу Діану, яка майстерно грає на гітарі. Після закінчення школи (з 1 вересня буду навчатися у 9-му класі Пулинського ліцею) буду робити найважчий вибір у своєму житті: вступати до якогось мистецького університету чи на лінгвістичний факультет освітнього закладу, адже мені подобається вивчати англійську мову».
– Щоб не сталося у моєму житті, мабуть, музика буде завжди зі мною. І щиро дякую своїй сім’ї за підтримку, – зазначає Марія. – Напередодні свята молоді хочу побажати одноліткам наснаги, гарної перспективи, світлої долі, фізичної та духовної сили, великого людського щастя та здійснення всіх мрій та планів у мирній незалежній Україні.

Підготував Денис Войтенко

Без дозволу автора заборонено передрук фотографій та матеріалу з публікації

You cannot copy content of this page