icon clock24.05.2024
icon eye331
ЛЮДИ НОВИНИ

Свято вдячності та шани: У Курненській громаді урочисто відзначили День Героїв України

23 травня, у День Героїв України, в селі Курне відбувся патріотичний захід, на який запросили рідних загиблих воїнів-земляків. Присутніх розчулив хвилюючий момент вручення посмертних державних нагород. В урочистій атмосфері полковник Олександр Варивода зачитав накази про нагородження орденами «За мужність» III ступеня полеглих Героїв Олександра Тетерю та Миколу Чебана.

Олександр Тетеря народився та виріс у селі Грузливець. З квітня 2022 року служив стрільцем-снайпером механізованого батальйону . Він загинув за Україну 18 червня 2023 року. Орден вручили матері Героя Жанні Безкровій.

Микола Чебан родом з Одеської області. З 2004 року він проживав у селі Білка. З березня 2022 року Микола служив стрільцем стрілецької роти, молодшим сержантом. Він загинув 21 травня 2023 року під час бойових дій біля села Іванівське Бахмутського району. Орден вручили його дружині Анжелі Чебан.

Пам’ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. До присутніх з промовою звернувся заступник голови сільської ради Дмитро Медушевський: «Ми висловлюємо велику вдячність та повагу усім захисникам, які віддали своє життя за Україну, всім тим хто сьогодні мужньо захищає її честь і гідність. Завдяки Вам Україна жила, живе і буде жити».

Під час заходу прозвучали патріотичні композиції у виконанні артистів Курненського центру культурних послуг. Зворушливі номери підготували учні Курненського ліцею. Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам. Зі сцени неодноразово лунали заклики пам’ятати про подвиг наших Героїв, які ціною власного життя відстояли свободу та незалежність України. Їхній приклад мужності та самовідданості надихає нас на подальшу боротьбу за краще майбутнє.

Дар’я Наумчук,

студентка ЖДУ ім. І. Франка

You cannot copy content of this page