Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock21.02.2024
icon eye249
ЛЮДИ НОВИНИ

Страви дегустували і ЗСУ допомагали: зіркою кулінарного фестивалю стала фарширована щука від журналіста газети «Вісті»

Нещодавно у сусідній Хорошівській громаді відбувся перший благодійний фестиваль традиційних українських страв «У колі родинному єднаймо серця». Його ідея полягає познайомити родини внутрішньо переміщених осіб із тим, що готують місцеві господині та поспілкуватися з жителями громади.

На гастрономічну подію завітав журналіст медіацентру «Вісті» Денис Войтенко. Він – завзятий кулінар та учасник 8-го сезону розважального телешоу «МайстерШеф». Його пристрасть – приготування страв із риби. Тому на фестивалі представив фаршировану щуку з надписом «З любов’ю ЗСУ».

– Патріотична та яскрава страва сподобалася усім учасникам та учасницям фестивалю, які підходили до нашого столу, дивувалися кулінарній фантазії кухаря-журналіста, фотографувалися і донатили для ЗСУ, – мовить жителька Сколобова і депутатка Хорошівської селищної ради Майя Прут.

Денис Войтенко був у складі делегації Сколобівського старостинського округу, яка також приготувала запашну картоплянку за старовинним рецептом наших бабусь, а ще вареники, гарбузову кашу, рогалики, налисники та інші страви. Старання кулінарів не були даремними – благодійна скринька для ЗСУ поповнилася на 2500 грн.

Серед учасників фестивалю були талановиті земляки із Чернявки Пулинської громади Василь Острогляд і Володимир Жальчук. Вони підтримували своїх подруг із Топорищенського старостату та акапельно виконали для усіх кілька патріотичних пісень.

Свої місцеві страви також демонстрували родини ВПО зі Сходу та Півдня України. Вони дякували жителям громади за підтримку і організацію такого колоритного фестивалю.

Усього під час кулінарної події для воїнів зібрали майже 30 тис. грн. Ці гроші передали у «Волонтерський рух Хорошева».

Марія Мосійчук, 

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page