icon clock12.05.2023
icon eye2418
ЛЮДИ НОВИНИ

Стала відома доля зниклого на війні десантника із Видумки

У серпні 2021 року ми розповідали про хороброго жителя села Видумка Сергія Гольця. Тоді він служив у 13-му батальйоні 95-ї окремої десантно-штурмової бригади за контрактом. Воїн повідав нашому журналісту про обов’язок захищати територіальну цілісність країни.

– Вважаю, що у нинішній складній ситуації на Сході країни захищати землю від ворога має кожен чоловік, – говорив Сергій Голець. – У листопаді 2016 року вперше пішов служити за контрактом на три роки. Двічі був у зоні проведення операції Об’єднаних сил – на Луганщині (Світлодарська дуга у районі Попасної). Служив у танковому батальйоні старшим водієм-механіком. Не з пліток знаю наскільки важко бути на передових позиціях.

Після завершення контракту Сергій не зміг довго лишатися осторонь того, що відбувається на Донбасі. Тому знову вирішив повернутися до військової служби.

– 5 травня 2021 року підписав новий контракт. Моє рішення підтримала дружина Марія, з якою виховуємо двоє синів – 7-річного Михайла і 3-річного Максима, – розповідав Сергій.Військова служба за контрактом – це почесний обов’язок справжніх патріотів!».

У кінці жовтня 2021 року вирушив у Східні області країни.

– Коли дзвонили до нього та пропонували надіслати посилку, то говорив, що немає змоги її отримати, – розповідає очільниця Бабичівського старостинського округу Валентина Бовсунівська, яка є тещею десантника. – Потім почалося повномасштабне вторгнення. Останній раз виходив на зв’язок із рідними 25 березня 2022 року.

12 квітня дружина Марія отримала тривожне сповіщення із військової установи, в якому зазначалося, що Сергій – командир десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти з 26 по 30 березня 2022 року під час зачистки населеного пункту Кам’янка Ізюмського району Харківської області внаслідок ворожого обстрілу зник безвісти. У даний час пошукових заходів провести не вдалося у зв’язку з інтенсивними бойовими діями та постійним ворожим масовим артилерійським обстрілом.

Після цього повідомлення рідні розпочали пошуки воїна, у тому числі серед полонених. Через рік надійшов лист із військової частини. У ньому повідомлялося, що з місця бою у Кам’янці вдалося евакуювати мертве тіло військовослужбовця.

«Після проведення молекулярно-генетичного порівняльного аналізу встановлено, що знайдене тіло 14 вересня 2022 року дійсно належить молодшому сержанту Сергію Гольцю» – йшлося у листі військової частини від 14 квітня 2023 року.

– Наша родина у великій скорботі. Ми дуже сподівалися, що Сергій – живий, у полоні, і скоро повернеться додому, до дружини і синів, – мовить Валентина Бовсунівська. – Наш Сергій був до останнього вірним військовій присязі та українському народу. Прагнув захистити нас від окупантів і прогнати з рідної землі. Кілька разів брав участь у військових навчаннях Міжнародного центру миротворчості та безпеки. У 2016 році отримав відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції». У 2017 році нагороджений нагрудним знаком 10-ї гірсько-штурмової бригади. У 2019 році відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірець у військовій службі» ІІІ ступеня.

Похоронять загиблого військового 15 травня у селі Паплинці Хмельницької області, де він народився і нині проживають батьки.

You cannot copy content of this page