Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 16 вересня
icon clock07.08.2024
icon eye270
ЛЮДИ НОВИНИ

Спускалися на зіплайні та оздоровлювалися ментально: Пулинський громадський центр організував літній табір «Турбота про себе»

З 15 по 19 липня у Пулинському громадському центрі проходила перша зміна табору активного відпочинку «Турбота про себе». Понад 40 діток із Пулинської громади відпочивали, оздоровлювалися, творили та турбувалися про емоційне здоров’я разом з креативними, невтомними та цілеспрямованими волонтерами-підлітками зі Школи лідерства. Окрім звичних локацій та активностей на таборян чекали приємні сюрпризи від організаторів яскравого літнього відпочинку.
– У час війни і дорослі, і діти переживають сильні емоції, які виснажують ментальне здоров’я. Тому сьогодні, як ніколи, важливо турбуватися про свій психоемоційний стан. Щоб допомогти дітям навчитися розуміти свої почуття та управляти ними, цьогоріч темою табору є «Турбота про себе», – мовить менеджерка соціальної сфери Яна Лозінська.
Щоліта протягом 15 років Пулинський громадський центр організовує табори активного відпочинку для дітей. Програма табору щороку удосконалюється відповідно до потреб учасників та сучасних викликів. 19 волонтерів-підлітків разом з їх наставницею Яною Лозінською розробили план активностей для чотирьох вікових груп дітей.
– У кожній групі у нас було по 12 діток. Звичайно, бажаючих було значно більше, але ми за якісний відпочинок, щоб кожна дитина отримала максимум уваги, – зазначає Яна Лозінська. – Для тих, хто не встиг записати дітей до першої табірної зміни, є можливість потрапити на другій набір. Запис відкриваємо 1 серпня для дітей від 6 до 11 років. Табір плануємо провести з 12 по 16 серпня.
Цьогоріч звичні заняття у «дискусійному класі» доповнили заняттями з емоційного менеджменту. Почуттями та емоціями діти ділилися з психологом. Юні волонтери проводили багато спортивних ігор на свіжому повітрі, адже рух – це теж гарний спосіб подолати стрес. Цього року на подвір’ї Пулинського громадського центру встановили смугу перешкод з канатною доріжкою для підлітків та зіплайн для учасників табору. Отож, спорту значно побільшало.
Арт-терапією учасники та учасниці табору займалися під час творчих активностей. Діти виготовляли вироби з лаванди та майстрували іграшки-антистрес. В ігровій формі вони дружно покращували свій рівень англійської мови. А під час командних занять учасники готувалися до традиційного підсумкового концерту для батьків та бабусь, що мешкають у Будинку для вдів.
– Наша команда вдячна ЗСУ за можливість продовжувати проєкти для дітей та молоді. З реаліями війни ми вже бачимо, що турбота про ментальне здоров’я є критично важливою складовою виховання підростаючого покоління. Попереду у нас ще багато роботи, щоб спільно з батьками та вчителями допомогти дітям підтримувати їхню психологічну гнучкість.
Марія Мосійчук

Без дозволу авторки заборонено передрук фотографій та матеріалу з публікації

You cannot copy content of this page