Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня

Співали та читали вірші: як у Пулинах вшанували пам’ять найвідомішого українського поета Тараса Шевченка

9 березня на календарі особлива дата – виповнюється 209 років з дня народження великого поета, прозаїка, мислителя та громадського діяча Тараса Шевченка. Саме тому у центрі Пулин біля погруддя кобзаря відбулися урочистості, в яких взяли участь посадовці та жителі громади.

– Слова Тараса Шевченка звучать з силою і правдою до сьогодення, а творчість відображає найглибші переживання українського народу, біль та боротьбу за волю та гідність, – звернулася до присутніх ведуча заходу Лариса Громська. – Кобзар навчив нас бачити красу у звичайних речах, відчувати любов до рідної землі та мови, прагнути до правди та справедливості. Його слова залишаються актуальними та пророчими й досі, під час нашої боротьби з російськими загарбниками!

– Тарас Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу і незалежність, коли російська імперія вкотре намагається знищити все українське, – зазначив очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк. – У ХІХ сторіччі Шевченкова поезія стала потужним чинником формування українців як нації, вона стала поштовхом до самоусвідомлення.

Прикладом Шевченка надихається багато людей, його пророчі слова дають сили нашим героям-захисникам. Тарас Шевченко був і досі є символом опору російській експансії. Нині творчість Шевченка надихає українців під час війни, яку почала росія.

Під час урочистостей жителі громади почули вірші Тараса Шевченка, які декламували учні із сіл Івановичі та Кошелівка Максим Трач і Данило Сорокін.

Також присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів-земляків.

У фінальній частині мітингу-реквієму прозвучала зворушлива пісня «Герої не вмирають» у виконанні Олени Загацької та Світлани Кучерук.

Слава Кобзареві! Слава Героям та Слава Україні!

You cannot copy content of this page