Смачне хобі землячки: Марина Захарченко виготовляє натуральну пастилу

Останнім часом в тренді – корисні десерти без цукру. І дорослі, і діти із задоволенням ласують пастилою – натуральними смаколиками з висушених фруктів або ягід. Вже кілька років пулинка Марина Захарченко виготовляє вдома ці корисні снеки, поєднуючи різні смаки. Чому наша землячка почала займатися цією непростою, але цікавою справою, читайте далі.

Марина Захарченко виготовляє пастилу з яблучного пюре з додаванням різноманітних фруктів та овочів. Щоб висушити одну партію, потрібно не менше 18 годин. Цей смаколик – не з дешевих, адже на виготовлення 100 г пастили слід використати 1 кілограм яблук.

– Виготовляю пастилу вже 4-й рік. За цей час перепробувала чимало різних технік та придбала професійний дегідратор (сушку). Вперше спробувала цей смаколик кілька років тому, коли під час розіграшу в Інстаграм виграла цілий бокс пастили, – розповідає пані Марина. – Тоді мені дуже сподобалися ці ласощі, але наважилася зробити цей десерт самостійно лише через два роки. Натуральні солодощі приготувала для своєї доньки Аделіни, котрій не можна вживати солодке через дерматит. Натуральну пастилу без загущувачів та пектину можна вживати дітям з 6-місячного віку, адже у її складі – лише висушене фруктове пюре.

Першими дегустаторами була донечка та рідні Марини Захарченко. Нині ж про незвичне захоплення знають усі її друзі та знайомі, котрим подобається цей натуральний домашній смаколик.

За освітою Марина – агроном, але не бачить себе у цій професії, бо більше до вподоби саме кулінарія. Окрім традиційної яблучної пастили Марина експериментує і виготовляє смаколик зі смаком банана, вишні, ожини, смородини, чорниці, персика, малини, полуниці, агрусу, мохіто.

– Навчилася робити пастилу з 20 різними смаками. Нещодавно виготовила апельсиново-морквяний десерт, що дуже корисний для діток, що мають поганий зір. Якщо додати до яблучного пюре м’яту, виходить пастила зі смаком мохіто. Окрім пастили виготовляла яблучні цукерки з медом та горішками, а ще робила цукерки з йогурту, – розповідає майстриня з виготовлення пастили.

Навчившись робити пастилу, Марина продовжує експериментувати. Окрім корисних солодощів вона навчилася робити м’ясні джерки:

– Джерки – це натуральні снеки з пряного курячого філе. Ця хрумка м’ясна закуска припала до смаку моїм рідним, адже вона не містить надмірної кількості солі та підсилювачів смаку. Якщо ж додати сухий часник, страва виходить надзвичайно ароматною, – мовить пулинка Марина Захарченко. – Свій хист до кулінарії планую розвивати, адже від друзів та знайомих чула багато гарних відгуків про моє смачне хобі. А ще я люблю сам процес створення корисних смаколиків і радію коли маю гарний результат.

Марія Мосійчук

You cannot copy content of this page