Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock12.01.2023
icon eye3181
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Скорботний четвер: Пулинська громада попрощалася із 26-річним воїном Андрієм Ганчуком із села Бабичівка, який загинув на передовій

12 січня жителі Бабичівського старостинського округу зустрічали свого Героя – 26-річного Андрія Ганчука. Наш земляк, щирий патріот був призваний до лав Збройних Сил України ще на початку війни – 28 лютого 2022 року. Відважний захисник гідно протистояв ворогу у складі розвідувального взводу 99 механізованого батальйону та сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявляючи стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі.

5 січня 2023 року під час виконання бойового завдання при обороні населеного пункту Соледар Донецької області Андрій Ганчук загинув, поклавши на вівтар свободи і вільного майбутнього України власне життя.

Скорботна звістка стала непоправним горем для великої і дружньої родини Ганчуків. Очільниця Бабичівського старостинського округу Валентина Бовсунівська, розповідаючи про загиблого Героя, зазначила, що він був дуже добрим і світлим хлопцем, який після смерті батька став надійною опорою для матері та шістьох сестер і братів, один із яких нині теж перебуває на передовій.

Попрощатися та провести в останню дорогу молодого Героя у село Бабичівка прибули десятки людей. Скорботну процесію відслужив настоятель Пулинського храму Святого Миколая Сергій Янчук. Під час траурного мітингу на кладовищі співчуття рідним висловлювали голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк, очільник військової установи у Пулинах Євгеній Молочківський та староста округу Валентина Бовсунівська.

– Ми поділяємо Ваше горе, сумуємо разом із Вами, підтримуємо у годину скорботи, – зазначили посадовці. – Розуміємо, що жодні слова не втамують пекучого болю від цієї гіркої утрати, адже смерть дорогої людини – надзвичайно складне випробування. Нехай Всевишній полегшить гіркоту втрати дорогої та рідної людини, нашого Захисника, а світлий спомин про Андрія Ганчука назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував. Низько схиляємо голови перед мужністю Воїна. Нехай Господь прийме його у свої обійми та подарує вічний спокій зраненій молодій душі!

Світла і вічна пам’ять Герою!

You cannot copy content of this page