Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 29 квітня
icon clock28.06.2023
icon eye2521
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Скорботні сльози рідних і небес: у Пулинській громаді попрощалися із 30-річним воїном Миколою Лисюком

Наш край продовжує оплакувати своїх мужніх Героїв. 24 червня трагічні вісті надійшли у Пулинську громаду. На Луганщині внаслідок артилерійського обстрілу загинув 30-річний житель села Ягодинка Микола Лисюк. Тіло воїна привезли додому у середу, 28 червня, у День Конституції України.

Молодий воїн мобілізований до війська 8 березня 2023 року і потрапив на службу до легендарної Житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Був стрільцем 3 десантно-штурмового відділення 2 десантно-штурмового взводу 6 десантно-штурмової роти 2 десантно-штурмового батальйону.

Звістка про смерть Миколи вразила його рідних, адже загиблий захисник має ще двох братів старшого і меншого – Сергій та Юрій, які теж перебувають на війні.

– Наш Микола міг у житті багато чого зробити. Після війни мріяв створити власну сім’ю та одружитися, – розповідають односельці. – Воїн був дуже добрим хлопцем. Про нього у нас лишаться тільки світлі спогади.

Незважаючи на мінливу дощову погоду, попрощатися з Героєм прийшли десятки жителів сіл Ягодинка і Корчівка, друзі, побратими-військові, волонтери, керівництво Пулинської селищної ради. Заупокійний молебень провів священик Василь Голуб у місцевому храмі.

Потім траурний кортеж вирушив у смт Пулини. Тут воїна зустрічали живим коридором, ставши на коліна та встеляючи шлях квітами.

На кладовищі відбулося прощання з Героєм. Очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк висловив співчуття родині.

– Вірний військовій присязі Микола Лисюк мужньо виконував свій громадянський та військовий обов’язок, захищаючи суверенітет, незалежність і цілісність країни, вільне майбутнє українського народу та кожного з нас, – мовив голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк. – На жаль, 24 червня життя молодого та сміливого воїна обірвалося. Він заплатив найвищу ціну за нашу волю – поклав на вівтар свободи власне життя. Пулинська селищна рада висловлює щирі співчуття батькам, братам, родині, друзям та побратимам Героя. Поділяємо Ваше горе та сумуємо разом із Вами.

Вічна і світла пам’ять Герою!

 

You cannot copy content of this page