Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock01.03.2023
icon eye423
НОВИНИ

Щиро розкаявся та зізнався в убивстві: прокурори розповіли подробиці розправи над собакою у Пулинській громаді

Три тижні тому увесь наш край сколихнула звістка про жорстоке убивство собаки у селі Буряківка. Місцевий житель побив пса і повісив на дереві. Односельці, які стали свідками цієї події, звернулися до поліції. Наш журналіст дізнався подробиці резонансної справи у прокурорів Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 9 лютого близько 17.00 год. 52-річний житель Буряківки на подвір’ї односельчанки помітив собаку чорно-рудої масті, віком 3-х років. І саме тоді у нього виник злочинний умисел, спрямований на жорстоке поводження з тваринами.

Усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, грубо порушуючи суспільні норми, спіймав собаку за горлову ділянку та за допомогою мотузки із застосуванням жорстоких методів, які вчиняються особливо болючим способом, використав у якості петлі та зафіксував її таким способом на шиї тварини.

Продовжуючи свої злочинні дії, чоловік поволочив собаку у напрямку поля. Потім наніс по тулубу та голові тварини близько п’яти ударів ногами. Після цього підійшов до яблуні та, перекинувши через гілку вказаного дерева мотузку, до кінця якої був прив’язаний пес, спричиняючи нестерпний біль, підняв та повісив.

Таким чином чоловік спричинив загибель собаки внаслідок асфіксії шляхом удушення, паралічу центральної нервової системи та дихального центру.

Своїми умисними діями чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 299 КК України.

Обставинами, які пом’якшують покарання для кривдника тварини, відповідно до ст. 66 КК України, є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Яке покарання прийме суд для чоловіка за скоєне? Про це наші журналісти розкажуть найближчим часом.

You cannot copy content of this page