Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock09.02.2023
icon eye1247
ЛЮДИ НОВИНИ

Щоб воювали і перемагали без зубного болю: у Пулинах стоматологиня безкоштовно лікує військових із передової

9 лютого у світі відзначають Міжнародний день зубного лікаря. Нині хочемо вам розповісти про стоматологиню Олену Сидорчук, яка розпочала свою власну бізнес-справу у перший день повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. Про важкий період у житті та благодійну ініціативу для військових – читайте далі.

Пані Олена народилася і виросла у Житомирі. У юному віці захопилася біологією та після школи вступила до медичного інституту здобувати фах зубного лікаря.

– Навчання давалося легко. Тоді часто бувала на вихідних у рідних в Очеретянці. Саме тут познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Романом, який одного вечора підвіз мене на дискотеку у село Ясна Поляна, – розповідає Олена Сидорчук. – Після весілля, отримавши диплом лікарки-стоматологині, почала працювати у приватній клініці Житомира. Затим – у Києві. У 2014 році переїхала на батьківщину чоловіка у Пулинську громаду. У селищі влаштувалася на роботу за фахом. Постійно хотілося відкрити власну стоматологічну справу. У цьому мене підтримала любляча родина. І от задумане почали реалізовувати у 2022 році.

У ніч із 23 на 24 лютого наводили лад і чепурили кабінет для прийому перших пацієнтів. І вранці сталося найстрашніше – почалося повномасштабне вторгнення росії. У перші години думала, що усе – кінець моїй мрії, заради якої влізла у багатотисячні борги, молилася та просила Бога, щоб ракетні обстріли обійшли нас стороною і всі були живі. І, мабуть, мої молитви були почуті небесами і наш край не опинився у зоні активних бойових дій.

Почалася робота. І саме тоді вирішила, що воїнів, які повертаються з передової, лікуватиму безкоштовно. А для інших військових – знижка 50%. І моя справа – зрушила з місця. Уже майже рік працюю в умовах воєнного часу. Буває дуже важко. Іноді приходять Захисники, які пережили реальне пекло війни, але не можуть стерпіти роботу стоматологічного обладнання і втрачають свідомість під час візиту у кабінет.

Стоматологиня зазначає, що у період війни через стрес зросла кількість пацієнтів із гострим зубним болем. «Стресові ситуації дуже впливають на стан зубів, значно збільшується кількість пацієнтів. Дехто чекає по кілька годин, щоб потрапити на прийом, а запис ведеться на кілька тижнів наперед, – каже пані Олена. – Усім нині бажаю триматися, допомагати військовим і вірити у нашу Перемогу!».

You cannot copy content of this page