Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock14.10.2022
icon eye356
ЛЮДИ НОВИНИ

Щоб Герої-воїни не мерзли в окопах: волонтер Олексій Ригун виготовляє для захисників і захисниць буржуйки зі старих газових балонів

Чим довше триває війна, тим більше жителів Пулинщини долучається до волонтерства. Нещодавно вдома майстерню з виготовлення буржуйок для воїнів на передову започаткував 32-річний мешканець Курненської громади Олексій Ригун. Попри шалену зайнятість чоловік самотужки перетворює старі газові балони на повноцінні засоби для приготування їжі та обігріву приміщення. З цим активістом познайомився наш журналіст.

Олексій Ригун мешкає у селі Улашанівка, працює трактористом у місцевій агрофірмі, а також є депутатом Курненської сільської ради. «Намагаюся усе встигати, щоб був максимальний позитивний результат: і на сесії у Курне приїжджати, і на полях працювати, і воїнам на передову буржуйки виготовляти, – каже чоловік. – Моя волонтерська діяльність розпочалася влітку. Нині найзатребуванішими є буржуйки для воїнів, щоб вони не мерзли на передовій. Процес виробництва такий: спочатку знімають кран з балона, тоді відкручують вентиль, наповнюють водою та випускають газ, і лише після цього можна розпилювати балон. З балона відрізають верхню та нижню частини, тоді роблять дверцята, петлі та збирають буржуйку. (Увага! Самостійне виготовлення буржуйок із газових балонів може бути небезпечним для вашого життя та здоровя. Залиште цю справу професіоналам, а ви можете допомогти матеріалами!)».

Перед початком перших осінніх холодних днів і ночей волонтер устиг виготовити дві буржуйки, які вирушили воїнам-Героям на передову з підписом «Теплий Олекса». Разом із ними поїхала також порція гостинців: домашня випічка, різні солодощі, цигарки тощо. «Усі ми прагнемо Перемоги та закінчення війни. Тому у тилу допомагаємо Захисникам і Захисницям на передовій: хтось тушонки варить та одяг шиє, а я майструю буржуйки – кожному своє, хто чим може, тим і допомагає, – каже Олексій Ригун. – Вірю у Збройні Сили України! Перемога буде за нами!».

You cannot copy content of this page