Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock08.12.2022
icon eye96
ЛЮДИ НОВИНИ

Щоб було світло у школах: волонтерка із Польщі передала освітянам шість генераторів

Від початку війни кількість людей з широкою душею, котрі виявляють бажання безкорисливо підтримати інших, допомогти у скруті, значно збільшилася. Потужну волонтерську підтримку наша країна відчуває і від дружньої Польщі: від самих поляків, а ще більше – від українців, які там проживають.

Наша історія про Тетяну Савіцьку – землячку, яка нині мешкає у Польщі та відгукнулася на клич про допомогу.

Завдяки комунікації відділу освіти Пулинської селищної ради, за підтримки селищного голови Олександра Гаврилюка та небайдужості до проблем школярів Тетяни Віцентіївни, вдалося отримати 6 генераторів, 5 із яких потужністю 1500 W та 1 – 2200 W.

Очільниця відділу освіти Наталія Опанащук розповіла, що завдяки наданим генераторам стало можливим часткове забезпечення резервними джерелами енергопостачання закладів освіти. А це означає, що учні Пулинської громади зможуть навчатися офлайн і у випадках зникнення електроенергії через масовані ракетні обстріли країни-терориста.

Генератори, надані у якості благодійної допомоги, використовуватимуться при відключенні світла для забезпечення роботи котелень у Новозаводському ліцеї, Чернявському ЗДО «Золоте копитце», Очеретянському ЗДО «Казка», Староолександрівському ЗДО «Бджілка», Яснополянському ЗДО «Сонечко» та бухгалтерії відділу освіти Пулинської селищної ради.

– Керівництво громади, освітяни, учні та їхні батьки щиро вдячні Тетяні Савіцькій за небайдужість, доброту та вагому допомогу у тяжкі часи, – зазначає Наталія Опанащук. – Бажаємо, щоб за ваше чисте серце ви отримали багато подарунків долі у вигляді здоров’я, щастя, любові і довголіття!

Наталія Петренко

You cannot copy content of this page