Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 3 травня
icon clock19.06.2023
icon eye3349
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Сергій був безстрашним воїном і рятував побратимів із нульових позицій: у Пулинах відбулося прощання із Героєм, який загинув на Донеччині

Понеділок, 19 червня. Цей день став скорботним для усіх жителів Пулинської громади, адже до рідного краю привезли тіло молодого воїна Сергія Мошка (Матроса). Він 10 червня біля села Нескучне Волноваського району Донецької області у складі медичної бригади рятував життя побратимів і потрапив під обстріл, отримав серйозні осколкові поранення, через які його серце зупинилося навіки… Герою завжди буде 33 роки…

Пулинці живим коридором, ставши на коліна, з квітами і сльозами на очах зустрічали свого Героя. Скорботна літургія відбулася у Свято-Миколаївському храмі. Отець Сергій Янчук із колегами-священиками Володимиром Янчуком та Ігорем із Черняхівської громади провели заупокійний молебень за душу безстрашного воїна.

– Наш Сергій пішов на війну заради кожного з нас. Щоб ми та його четверо дітей могли жити у вільній мирній Україні, – зазначив під час молебню отець Сергій. – Молімося за душу Сергія. Нехай наш Герой спочиває і оберігає своїх рідних та Україну з небес.

Прощання з усіма громадянськими та військовими почестями відбулося на місцевому кладовищі. Співчутття рідним висловив заступник голови Пулиснької селищної ради Сергій Мурзаков.

– Шановні земляки, запам’ятаймо подвиг нашого Сергія назавжди! Він жив чесно, був порядним, доброзичливим і щирим, він був вірним сином України. Його життя закінчилося героїчно, він захищав нас усіх від нещадного загарбника, – мовив Сергій Мурзаков. – Вічна слава Герою! Слава Україні!

Прощальні слова для Сергія та його рідних вимовив і побратим, з яким пліч-опліч був на передовій Герой із Пулин.

– Сергій служив у першій окремій Сіверській танковій бригаді першому стрілецькому батальйоні у медичному взводі. Він був хоробрим воїном, рятував хлопців із нульових позицій, – розповів, прощаючись, побратим Сергія. – Героїчно загинув мій друг. Того дня потрапив під обстріл, отримав осколкові поранення, які були несумісні з життям… Сергію, ми тебе ніколи не забудемо!

You cannot copy content of this page