Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 6 травня

Роботи пулинських майстринь відзначили у конкурсі «Великодні писанки»

Напередодні великодніх свят традиційно у Житомирі пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу з писанкарства. Цьогоріч відбулася 23 виставка-конкурс «Великодні писанки». Вихованки Пулинського Центру дитячої та юнацької творчості представили роботи у номінаціях «Писанка» та «Мальованка» і мають гарні результати.

– До нашого Центру надійшло 16 робіт з 6 закладів освіти Пулинської громади. Роботи були гарні та цікаві. На обласному етапі конкурсу наш заклад представили старшокласниці Пулинського ліцею Іванна Кравченко і Тетяна Васильчук, котрі вже багато років відвідують гурток «Народна творчість» і неодноразово ставали переможницями творчих конкурсів. Дівчата – дуже талановиті, а тому кожного року дивують оригінальними композиціями, – розповідає директорка закладу Оксана Василенко.

Хоч через військовий стан конкурс проходив онлайн, до учасників та їх робіт організатори мали багато вимог. Разом з керівницею гуртка Людмилою Подкаурою юні писанкарки відповідально готувалися до обласної виставки та відеозв’язку з журі конкурсу. Цьогоріч учасники не просто створювали оригінальні писанки та мальованки, а готували композиції з глибоким змістом, розкриваючи тему «Символічні обереги Перемоги».

Наші пулинські майстрині не лише створили тематичні композиції, а й підготували цікаві відеопрезентації робіт, де розповіли про свій творчий задум та показали усі етапи виготовлення. Тетяна Васильчук створила неповторні писанки для символічної картини «Берегиня мати». Іванна Кравченко барвистими мальованками оздобила композицію «Весна надій».

За результатами конкурсу, на який цьогоріч надійшли 64 роботи із 25 територіальних громад Житомирщини, Іванна Кравченко здобула Диплом І ступеня у номінації «Мальованки». Тетяну Васильчук у номінації «Писанка» відзначили спецдипломом «За професіоналізм та втілення творчого задуму».

Вітаємо талановитих писанкарок та їх керівницю Людмилу Подкауру!

You cannot copy content of this page