Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock07.03.2024
icon eye709
ЛЮДИ НОВИНИ

Рідні Івана Горбатюка зареєстрували петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно)

27 лютого на офіційному інтернет-представництві Президента України мама загиблого Воїна Людмила Горбатюк зареєструвала електронну петицію №22/219620-еп про Присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ Горбатюку Івану Андрійовичу. Збір підписів триватиме до 28 травня.

Станом на 7 березня петицію підписали понад 3000 людей із 25 тисяч необхідних.

Наш земляк Іван Горбатюк був старшим солдатом, навідником 3-го піхотного відділення 3-го піхотного взводу 3-ї піхотної роти 99-го батальйону 61-ї окремої піхотної бригади корпусу резерву сухопутних військ ЗСУ. Він гідно виконував військовий обов’язок і загинув у бою за Батьківщину 20 липня 2022 року неподалік села Андріївка Великоолександрівського району Херсонської області. Під час виконання бойового завдання воїн отримав поранення несумісне з життям.

Івану Горбатюку назавжди залишиться 29 років. Ми маємо зробити усе можливе, щоб вшанувати пам’ять нашого Героя, підписавши цю петицію.

У зверненні до Президента Людмила Горбатюк зазначає:

«Горбатюк Іван Андрійович, 03. 03. 1993 рн., уродженець смт Пулин Житомирського району Житомирської області, пішов служити Батьківщині 27 лютого 2022 року. Мужній, відважний та сильний духом, він пішов захищати нашу неньку, нашу Батьківщину. Його побратими зазначили, що в свої 29 років він був справжнім воїном. Було багато труднощів під час служби, але він завжди підтримував хлопців, які втрачали надію і зробив все, що було в його силах. Він боровся до останнього.

Після смерті нагороджений медаллю святого Архістратита Михайла Православної церкви України.

У Івана залишилась мати, батько, дружина та син.

Немає, мабуть, нічого страшнішого у всьому світі для матері, як поховати свою дитину.

Не передати біль, який сидить в наших серцях від цієї втрати. Бо він, в свої 29 років, хотів кращої долі для своєї країни, хотів втілювати мрії, просто жити. Кожного дня ми повинні пам’ятати та шанувати наших героїв. Він віддав за кожного із нас найцінніше, що мав – життя».

Дорогі земляки та усі небайдужі українці, переходьте за посиланням та підписуйте петицію про Присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ Горбатюку Івану Андрійовичу. Це найменше, що кожен може зробити, щоб віддячити воїну, котрий поклав життя, захищаючи кожного з нас.

You cannot copy content of this page