Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock01.03.2023
icon eye307
ЛЮДИ НОВИНИ

Разом до Перемоги! Оголошений збір на матеріал для окопних свічок

Війна, на жаль, триває, але разом з тим українці продовжують чинити супротив та гуртуватися, наближаючи Перемогу. Свідомі громадяни, котрі нині – у тилу, або ж за кордоном, докладають максимум зусиль, щоб наші відважні воїни відчували народну підтримку. Хочемо розповісти про нашу землячку з Ясної Поляни Тетяну Гижу (Войцехівську). Вона довгий час проживала у Пулинах, а нині, перебуваючи у Польщі, шукає можливості, як допомогти військовим.

Тетяна Гижа є представницею Благодійної міжнародної фундації RwP (Razem w Polsce). Ця організація передає українським військовим дрони на тестування. Але через нагальну потребу в окопних свічках, Тетяна розробила проєкт, щоб військовим також доставляли окопні свічки. У Познані вона займається збором матеріалів для свічок.

Нещодавно фундація, учасницею якої є Тетяна Гижа, домовилась з заводом з виробництва свічок, щоб викупити виробничий брак за пів ціни. Завод виготовив пробну партію окопних свічок і керівництво RwP особисто відвезло їх на передову хлопцям для тестування. Також RwP купили 100 кг матеріалу, а пані Тетяна відправила його своєму брату Р. Ф. Войцехівському та отцю Сергію Янчуку в Україну. Нині волонтерський штаб Пулинського ліцею користується цими заготовками, виготовляючи свічки для воїнів-земляків.

– На цей момент RwP домовились з заводом про викуп ще 900 кг, це приблизно 50 000 грн, – мовить Тетяна Гижа. – Дуже надіюся, що небайдужі земляки, кому болить за долю України, хто хоче допомогти її відважним Героям, доєднаються до збору коштів на цю справу та зроблять свій внесок у Перемогу.

Пулинський священник Сергій Янчук радо підтримав ініціативу нашої землячки та надав картковий рахунок для збору коштів 4731 2196 1951 2910.

– Звертаюся до усіх, кому болить за Україну та її відважних синів, якнайшвидше долучитися до збору коштів на велику партію матеріалу для окопних свічок. За допомогою цих нехитрих, але вкрай необхідних пристосувань, хлопці на передовій зможуть розігріти собі їжу, зігрітися та відчути наше з вами тепло, – закликав усіх небайдужих настоятель Пулинського храму Святого Миколая, отець Сергій Янчук.

You cannot copy content of this page