icon clock05.01.2024
icon eye3207
ЛЮДИ НОВИНИ

Пишаємось нашими захисниками: троє земляків із Пулинської громади отримали почесні військові нагороди за героїчні вчинки на війні

У 2023 році сотні хоробрих воїнів, які гідно захищають незалежність України, отримали почесні військові відзнаки від керівництва ЗСУ. Серед нагороджених жителі Пулинської громади – Юрій Павлушин, Руслан Соколовський та Олександр Степанчук.

«Наш земляк вирушив боронити Україну одним із найперших після початку повномасштабного вторгнення. У нього є дружина, два сини та дочка. Родина – надзвичайно працьовита та зразкова у всіх сенсах, – розповідає староста Людмила Черниш. – Нещодавно 49-річний Олександр Степанчук приїхав у село Івановичі у відпустку та показав військову нагороду, яку отримав від головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного».

Олександр Степанчук є танкістом і служить у бригаді ім. Івана Богуна. За добросовісну службу 18 липня 2023 року отримав почесний нагрудний знак «Золотий хрест».

– Усе наше село пишається Олександром! – каже Людмила Черниш. – Наш земляк є прикладом патріотизму для усіх краян.

Патріот-захисник із села Івановичі Олександр Степанчук

Почесний нагрудний знак «Золотий хрест» також отримав 28-річний пулинець, головний сержант взводу зенітно-ракетної батареї Руслан Соколовський. Він служить в 95 окремій десантно-штурмовій бригаді, одружений, має три річного сина Максима. Про це нам розповіла сестра воїна Світлана Антонюк.

– 95-та окремо десантно-штурмова бригада вже стала частиною героїчної історії України, – говорить пані Світлана. – Десантники – одні з тих, про кого віками складатимуть пісні, зніматимуть фільми та писатимуть книги. З листопада 2018 року мій брат брав участь в ООС та зустрів повномасштабну війну на сході країни, активно бере участь в бойових завданнях та знищує ворогів.

За проявлену мужність, героїзм, стійкість і рішучість наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 29. 09. 2023 р. № 2266 відзначений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест».

– Цією нагородою відзначають захисників, які вчинили героїчні та визначні вчинки на війні, – зазначає сестра воїна.

Хоробрий молодий воїн із Пулин Руслан Соколовський

Нещодавно за сумлінну службу командувачем військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ рядовий Юрій Павлушин нагороджений Почесним нагрудним знаком-медаллю «За сумлінну службу».

Вітаємо наших земляків із військовими нагородами. Це велике досягнення, що підтверджує силу характеру, відвагу та самопожертву. Щиро дякуємо Руслану Соколовському, Олександру Степанчуку та Юрію Павлушину за хоробрість, героїзм, патріотизм та захист України і усіх нас. Зичимо міцного здоров’я, якнайшвидшої Перемоги та скорішого повернення додому.

Денис Войтенко, журналіст медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page