Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 4 травня
icon clock04.08.2023
icon eye4055
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинський край – у скорботі: на передовій загинули двоє воїнів-земляків із Гута-Юстинівки і Тетірки

Нещодавно у наш край надійшли скорботні вісті з передової. На війні загинули воїни-земляки – 36-річний Святослав Талько із Гута-Юстинівки Пулинської громади та 25-річний Владислав Гарбовський з Тетірки Курненської громади. Про це нашому журналісту розповіли старости Ірина Гарбузюк і Владислав Загурський.

Святослав Талько із перших днів вирушив на війну

Жителі села Гута-Юстинівка, дізнавшись про загибель свого земляка, гірко плачуть від втрати. Адже воїн був надзвичайно доброю і світлою людиною.

– Святослав був моїм учнем, – каже місцевий житель Василь Іванович Палюк. – У шкільні роки мав хист до столярної справи, файно вчився і мав добре серце. Наше село плаче від великої втрати. Жаль, що нашого Героя похоронять на чужині.

Святослав Талько народився і виріс у селі Гута-Юстинівка. Професійну освіту здобув у Житомирі. Потім доля завела майбутнього воїна на Київщину у містечко Обухів. Тут мешкав зі своєю дружиною Віталіною. Коли почалася велика війна, то добровольцем вирушив захищати Україну.

Загинув Герой 30 липня. У воїна у селі Гута-Юстинівка лишився батько Віктор (мама два місяці тому померла) та молодший брат Віталій з родиною. Похоронять нашого захисника в Обухові.

Владислав Гарбовський прагнув прогнати окупантів із України

Тетірка – у великій журбі. Звістка про смерть молодого воїна прийшла у село другого серпня. Усім важко повірити, що загинув відважний та милосердний односелець.

– Владислав на війні був старшим розвідником 1 групи спеціальної розвідки роти спеціальної розвідки розвідувального батальйону, – мовить староста Владислав Загурський. – Загинув 22 липня на Донеччині під час виконання бойового завдання.

Односельці розповідають, що Владислав до війни працював на будівництві у Києві. Був завзятим патріотом і коли почалося повномасштабне вторгнення, то прагнув як найшвидше стати у військовий стрій і прогнати окупантів з України. Тому добровольцем вирушив на передову.

У загиблого Героя лишилися батьки Петро і Тетяна, молодші брат Антон і сестра Софія та дружина Зарина.

У ці скорботні години складно знайти слова втіхи для рідних, неможливо загоїти біль та гіркоту від важких втрат воїнів-Героїв. Нехай добрі та світлі спогади про справжніх патріотів України стануть сильнішими за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав, любив і шанував наших Захисників. Сумуємо та низько схиляємо голови у скорботі…

 

You cannot copy content of this page