Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Пулинські родини понад 20 років були заручниками великої води

Нещодавно до медіацентру «Вісті» звернулася жителька смт Пулини Галина Войтенко. Вона у відчаї розповіла про проблему, яку не може самостійно вирішити понад 20 років.

– Мій будинок знаходиться на вулиці Григорія Сковороди (колишня назва Комарова) неподалік від місцевої лікарні, де стаціонарно перебувають пацієнти. Понад 20 років у період дощів і відлиг наше обійстя заливає водою. До порогу хати можливо зайти лише у чоботях, – розповідає жінка. – Раніше ми зверталися до місцевої влади з проханням нам допомогти, але ситуація досі не вирішена.

8 лютого журналіст медіацентру «Вісті» приїхав до господині та на власні очі побачив у яких умовах змушена жити родина.

Усе подвір’я – у воді. Щоб потрапити в оселю – від хвіртки до порогу будинку – лежить дерев’яна дошка, по якій власники житла дістаються у свій дім.

– У хатньому погребі в коридорі теж повно води. Тому картоплю та інші овочі змушені зберігати у веранді, – мовить далі пані Галина. – Схожа складна ситуація і в моєї сусідки Надії Іванівни Даниленко, бо наш будинок – на два господарі. Мій чоловік часто звертався у селищну раду та розповідав про нашу проблему, але ніхто нічого не зробив для вирішення ситуації. «Вісті» – ви наша остання надія! Сподіваємося, що з вашою допомогою посадовці швидко відреагують і врятують наші оселі від затоплення великої води.

Підтоплене подвір’я сусідки Галини Войтенко Надії Іванівни Даниленко

Наступного дня журналіст поспілкувався із головою Пулинської селищної ради Олександром Гаврилюком і показав йому відзняті фото- відеоматеріали. Посадовець пообіцяв оперативно розібратися у ситуації.

Минуло три тижні. «Вісті» знову завітали до Галини Олексіївни. Вона зустріла нас з усмішкою та радісно розповіла про те, що сталося.

Так стало на сусідському обійсті після роботи комунальної служби

– Після візиту журналіста медіацентру «Вісті» до нас особисто приїхав очільник громади та оглянув підтоплені оселі. Через тиждень приїхала спецтехніка, яка уздовж дороги понад нашими будинками добре прокопали канави. Саме так потрібно було зробити, аби вода зійшла із подвір’їв, – мовить господиня. – Як бачите, тепер можна без перешкод зайти у дім, бо води немає. Наша родина і сусідка дякуємо усім причетним до вирішення проблеми. Особлива вдячність медіацентру, який підтримує земляків у важкі моменти життя та сприяє у вирішенні нагальних питань. Щиро дякуємо за вашу роботу та бажаємо здоров’я і творчого довголіття журналістам.

 

Проблему успішно вирішили, прокопавши глибоку канаву

Денис Войтенко, журналіст медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page