icon clock22.12.2023
icon eye461
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинські енергетики три тижні відновлювали електропостачання на Херсонщині

22 грудня професійне свято відзначають працівники енергетичної галузі. У колективі Пулинського РЕМу є ті, хто тривалий час працює у цій сфері. Серед них інженер групи по розподілу споживання побутовими споживачами Інна Василівна Лавринчук та оператор електронно-обчислювальних машин Олена Анатоліївна Полюх, які 20 років в енергетиці. Їхній колега Ігор Миколайович Василенко є водієм оперативно-виїзної бригади – 25 років.

У воєнний період енергетики не припиняють своєї роботи та забезпечують електрикою оселі громадян у важких умовах. Минулої весни бригаду Пулинського РЕМу відрядили на Херсонщину для виконання аварійно-відновлювальних робіт.

Хто працював на територіях, які були в окупації? В яких умовах жили мешканці півдня? Про це нашому журналісту розповів майстер мережної дільниці №1 Пулинського РЕМу Роман Петрович Гончарук.

– У відрядженні були енергетики з Чуднова, Новоград-Волинського та наші хлопці, – мовить Роман Гончарук. – Зі мною на Херсонщину поїхали електромонтери Микола Миколайович Бобрусенко та Руслан Григорович Кравченко і водій-електромонтер Олег Йосипович Свінціцький.

Енергетики відновлювали електропостачання у селі Новопетрівка Високопільської громади. Місцеве населення пережило окупацію та рік не мали світла.

– Було страшно дивитися на зруйновані будинки, – розповідає майстер Роман Гончарук. – Один із пенсіонерів повідав, як він жив у погребі, а в його хаті господарювали орки. Після відступу ворогів місцеві жителі лишилися без продовольства. Рятували волонтери та небайдужі люди, які привозили найнеобхідніші овочі – картоплю, хліб.

Пулинські енергетики працювали щодня по 10-12 годин, аби швидше селяни мали можливість користуватися електрикою. «Коли увімкнули першу вулицю, то деякі жителі так звикли до темряви, що не відразу вмикали світло і користувалися свічками та ліхтарями. А дехто із мешканців села плакав від щастя та дякував за нашу роботу».

На знімку бригада працівників  енергетичної галузі із Пулин та Чуднова

You cannot copy content of this page