icon clock06.07.2023
icon eye1176
НОВИНИ

Пулинська лікарня лишилася без медичних автомобілів, якими транспортували лежачих важкохворих

12 червня у Пулинській селищній раді відбулося позачергове спільне засідання двох комісій – бюджетної та гуманітарної. Ініціатором термінової зустрічі був депутат Станіслав Карпінський. Він повідомив присутнім про те, місцева лікарня лишилися без трьох медичних автомобілів, які були передані установі для транспортування лежачих важкохворих.

Нагадаємо історію появи автівок у КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради, свідками передачі яких були журналісти медіацентру «Вісті». У січні 2018 року сучасний медичний автомобіль медична установа отримала за сприяння депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова.

У лютому 2020 року лікарні пощастило отримати друге авто. Тоді очільник медичної установи Павло Гуменюк радісно розповідав про цю подію.

– За сприяння райдержадміністрації та районної ради благодійний фонд «Рідне Полісся» надав нашому медичному закладу автомобіль, – мовив директор КНП «ЦРЛ» Пулинської райради Павло Гуменюк. – Завдяки підтримці Пулинського селищного голови Олександра Гаврилюка зроблено поточний ремонт авто. Цей транспортний засіб будемо використовувати як реанімобіль.

На початку 2021 року лікарня отримала третє медичне авто від благодійного фонду «Рідне Полісся».

– Наш фонд продовжує співпрацю з комунальним некомерційним підприємством «Центральна районна лікарня» Пулинської райради, – розповідав голова благодійної організації «Рідне Полісся» Вֹ’ячеслав Стасюк. – За сприяння та підтримці керівника медичного закладу Павла Гуменюка, Пулинського селищного голови Олександра Гаврилюка та очільниці райдержадміністрації Інни Кацімон районна лікарня має ще один дуже необхідний реанімобіль, який містить усе необхідне для порятунку життя людей наче повноцінна реанімація на колесах.

2023 рік. У травні Павло Гуменюк звільнився з лікарні. Новою очільницею медичної установи стала Тетяна Пісчанська. Вона 8 червня на засіданні 33-ї сесії селищної ради 8-го скликання звернулася до депутатів, що є потреба виділити додаткові кошти з бюджету на придбання медичного авто для транспортування лежачих пацієнтів. І саме тоді з’ясувалося, що лікарня лишилися без раніше отриманих реанімобілів. Як це могло статися? Це намагалися з’ясувати під час спільної наради двох комісій.

Нинішня очільниця та колишній директор медзакладу тоді із вагомих причин не змогли взяти участь у засіданні. Обговорюючи питання зникнення автомобілів, з’ясувалося, що перед звільненням Павло Гуменюк в односторонньому порядку розірвав угоди з благодійним фондом щодо безкоштовної оренди отриманих реанімобілів. І ці автівки перебувають на перетримці у приватних гаражах на території смт Пулини.

Після засідання двох комісій минуло три тижні.  І у вівторок, 4 липня, відбулася нова зустріч. За цей період часу колишній очільник медзакладу не з’явився у селищній раді та не пояснив депутатам причину розірвання угоди з благодійним фондом і продовжує ігнорувати дзвінки посадовців.

Під час нового засідання депутати і посадовці шукали варіанти, як повернути медичні автомобілі у лікарню, щоб рятувати лежачих важкохворих. Найближчим часом у Пулини має приїхати очільник благодійної організації «Рідне Полісся» Вֹ’ячеслав Стасюк, з яким буде вирішуватися питання реанімобілів, що досі знаходяться в одному з приватних гаражів нашого селища.

Журналісти медіацентру «Вісті» стежать за розвитком подій.

You cannot copy content of this page