Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Пулинська інклюзія протягом п’яти років змінює реальність тих, кому найважче бути серед людей

Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів – це головне завдання інклюзії. Саме тому 9 січня 2019 року у нашому краї створили комунальну установу «Пулинський інклюзивно-ресурсний центр» Пулинської селищної ради, на обліку якого нині перебуває 169 дітей. Як фахівці змінюють життя найменших жителів громад із особливими освітніми потребами – дізнавався журналіст медіацентру «Вісті».

– Наше завдання – допомогти діткам соціалізуватися у суспільстві, – каже очільниця КУ«Пулинський інклюзивно-ресурсний центр» Пулинської селищної ради Віта Миколаївна Голомах. – З дітьми займаються сім фахівців, серед них є практичний психолог, реабілітолог, по два логопеди та дефектологи. До нас звертаються по допомогу батьки, сини та доньки яких мають деякі порушення мовлення, зору, слуху, опорно-рухового апарату, інтелектуальні, з розладами аустичного спектру та складні порушення.

Колектив центру надає корекційну, логопедичну та психологічну допомогу дітям віком від 2 до 18 років.

– За п’ять років існування нашого закладу маємо позитивні зміни у житті дітей, – розповідає далі Віта Миколаївна. – Наприклад, ми працюємо із дитиною, яка має синдром Дауна. Коли починали займатися, то вона не могла говорити, не розуміла під час занять, що потрібно сидіти за столом, була гіперактивна.

Колектив комунальної установи «Пулинський інклюзивно-ресурсний центр» Пулинської селищної ради

Як змінилося життя «сонячної» дитини, з якою тривалий час займаються фахівці з інклюзії? На що у поведінці та харчуванні малечі батькам слід звернути увагу, аби вчасно допомогти дитині? Про це читайте у новому випуску газети «Вісті» від 12 січня.

You cannot copy content of this page