Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock15.02.2024
icon eye5973
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинська громада прощалася з 19-річним Героєм Леонідом Лонським

15 лютого жителі Ягодинки та селища Пулини прощалися з 19-річним захисником України Леонідом Лонським. Родину Героя прийшли підтримати кілька сотень земляків. Рідні, близькі, друзі та жителі громади з пекучим болем у серцях встеляли останній шлях молодого воїна квітами та слізьми скорботи.

Леонід Лонський проживав у селі Ягодинка, навчався у Пулинській школі, затим – у Житомирському кооперативному фаховому коледжі бізнесу і права. Попри юний вік Леонід свідомо вирішив стати на захист рідної держави, адже був щирим патріотом України. У вересні 2023 року він підписав контракт та поповнив лави однієї зі штурмових бригад Збройних Сил України. Проходив навчання в Україні та Франції, був вірний присязі та мужньо виконував свій військовий обов’язок до останнього подиху.

Страшна звістка про загибель Леоніда Лонського стала тяжким ударом для його батьків Олени та Людвіга, молодшої сестри Софії та усіх, хто знає цю чудову родину. Життя захисника обірвалося під час запеклого бою 11 лютого під Авдіївкою. «Сину, моє серце зупинилося разом з твоїм… Я пишаюся тобою, але тепер мій світ – пустий», – написала мама Леоніда. Рідні, друзі, земляки написали сотні коментарів, згадуючи, якою щирою, доброю, світлою людиною був Леонід Лонський. Побратими ж висловлювали слова поваги, адже Леонід у свої 19 мужньо боровся з ворогом.

14 лютого громада зустріла тіло свого Героя на колінах.

В останню земну дорогу воїна провели 15 лютого. Траурна хода рушила від рідного дому загиблого по селу Ягодинка. Далі «живим коридором» Леоніда Лонського зустрічали пулинці, встеливши шлях до храму квітами.

Заупокійну службу відправили священнослужителі Православної Церкви України Сергій Янчук, Василь Голуб та Руслан Волощук. Громада у супроводі військового оркестру провела Героя до місця Вічного спочинку – Пулинського селищного кладовища.

Поховали Героя з усіма військовими почестями. Під час мітингу слова підтримки батькам та рідним Леоніда Лонського висловив заступник селищного голови Сергій Мурзаков. З емоційною промовою до усіх присутніх звернувся командир та побратим загиблого. Він зазначив, що Леонід був відважним, рвався у бій та ні на крок не відступав.

– Не забувайте, що сьогодні ми прощаємося з Героєм Леонідом Людвіговичем Лонським. Він був людиною честі, сміливим та цілеспрямованим. Він обрав шлях воїна, що здобуває славу в бою, навіть ціною власного життя, – мовив військовий. – Він не словом, а ділом довів силу козацького духу, яка була у нього в крові. Допомагайте живим, шануйте пам’ять про полеглих, кричіть про порятунок полонених. Слава Україні! Героям слава! Слава – нації, смерть – ворогам!

Було важко усвідомлювати, що проти клятого ворога зі зброєю в руках воюють молоді люди, котрі мали б стати майбутнім держави. Натомість вони кладуть свої життя за Україну…

Царство Небесне та вічна пам’ять молодому Герою Леоніду Лонському…

Марія Мосійчук, журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page