Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 15 травня
icon clock18.10.2023
icon eye238
ЛЮДИ НОВИНИ

Пулинка Марія Гладкіна відзначає 75-річний ювілей

18 жовтня святкує свій чудовий 75-річний ювілей уродженка с. Токарів, що на Звягельщині, а нині – жителька Пулин Марія Гладкіна. Була найстаршою у багатодітній родині, завжди допомагала батькам-колгоспникам. Доглядаючи за трьома молодшими братиками, допомагаючи по господарству, з дитинства викарбовувала у характері почуття відповідальності за доручену справу.

Після 11-річки у важкий 1966 рік успішно вступила до Ярунського с/г технікуму на бухгалтерський відділ. Навчалася навідмінно, здобувши спеціальність, за направленням прийшла працювати до Червоноармійського райфінвідділу. Тут познайомилася зі співробітником Петром Гладкіним, з яким невдовзі створила сім’ю. Пішли хлопчики Петя, Саша, Боря. У перервах між декретними відпустками Марія Степанівна працювала бухгалтеркою в РСУ, затим на новозбудованому комбікормовому заводі.

На усіх роботах у бухгалтерки Гладкіної не було проблем, лише – подяки та грамоти. Коли у 1982 році у райфінвідділі з’явилася вакансія, Марію Степанівну знову запросили на роботу. У цей час, навчаючись заочно, здобула вищу фахову освіту у Житомирському с/г інституті.

Колектив фінвідділу завжди обирав Марію Степанівну головою профкому. Її колишній керівник Іван Роговий так охарактеризував ювілярку: «Як спеціалістка – відповідальна, справедлива, грамотна, завжди вирішувала усі складні питання. Плани по доходах завжди виконувалися. Якби таких людей було більше, наша держава була б багатшою, вона – локомотив фінуправління. Її боялися ті, хто порушував нормативи, за її принциповість».

Досягнувши 55-річного віку, згідно закону звільнилася з державної служби, маючи 36 років трудового стажу. Ще кілька років працювала бухгалтеркою у приватній організації.

У 1990 році разом з чоловіком побудували гарний дім, який потопав у квітах та яблуневому саду. На жаль, у 2012 році трагічно помер чоловік Петро. Старші сини вже багато років живуть за кордоном, а молодший Борис захищає країну і маму на фронті. Марія Гладкіна постійно очікує звісток, що все добре.

Ювілярка не вміє сидіти без діла: квітник, грядки, садок, а у виборчий період – членкиня виборчої комісії. Із 2009 по 2015 роки керувала районною ветеранською організацією, у якій до сьогодні бере активну участь.

Марія Степанівна співає у ветеранському хорі, допомагає коштами для потреб фронту, щиро і зрозуміло ділиться з молоддю багатим бухгалтерським досвідом.

Підготував Іван Тимощук

You cannot copy content of this page