Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock19.10.2022
icon eye487
ЛЮДИ НОВИНИ

Продовольчий фронт у селі: жителі Пулинської громади збирають врожай «Садів Перемоги»

У травні в рамках проєкту «Сади Перемоги» у селі Видумка Бабичівського старостинського округу місцеві жителі посадили та посіяли чимало овочів на кількох гектарах землі. Упродовж всього часу за насадженим ретельно доглядали, не забуваючи про боротьбу із шкідниками та прополку бур’янів. І ось настала пора збору врожаю.

– За літо на ділянці землі неподалік Видумки виросли гарні цибуля, помідори, морква, буряки, капуста і картопля. Місцеві активісти та активістки постійно доглядали за овочами, – мовить очільниця старостату Валентина Бовсунівська. – В умовах війни, коли відбуваються постійні обстріли, звучать сирени і повітряні тривоги, кожен на своєму фронті наближає довгоочікувану Перемогу.

У вівторок, 18 жовтня, на полі працювали 16 мешканців Бабичівки та Видумки. Їм цього дня вдалося накопати 19 великих мішків і 18 сіток моркви.

– Перед цим збирали багато помідорів, які консервували місцеві господині, – розповідає далі пані Валентина. – Зібраний врожай буде передано для потреб наших воїнів-захисників і внутрішньо переміщених осіб. Певний запас овочів відвеземо у Мартинівську школу, Пулинську лікарню та військовий шпиталь. «Сади Перемоги» – це внесок жителів Бабичівського старостинського округу у Перемогу України.

 

You cannot copy content of this page