Презентували 40 різновидів вишивки: «Колорит» організував патріотичну виставку

16 травня у День вишиванки хореографічний колектив «Колорит» запросив усіх охочих на патріотичну виставку «Від минулого до сьогодення – вишиванка-2024». Художній керівник колективу Максим Пташнюк провів екскурс в історію вишивки, розповівши багато цікавого про представлені експонати.

– Ми оформили кілька експозицій, презентувавши понад 40 різновидів вишивки. Ці роботи я збирав багато років, викупив кілька ексклюзивних ексземплярів. Завжди цікавлюся, що символізують вишиті орнаменти на костюмах у інших колективів. Є і музейні зразки. Для відвідувачів виставки провів повноцінну екскурсію, познайомивши з особливостями вишиванок з різних регіонів України, – зазначає ініціатор виставки Максим Пташнюк.

Впродовж кількох годин на захід завітали близько 150 земляків. Виставка була цікавою та пізнавальною для дітей та дорослих. «Наші гості просили проводити такі виставки частіше. Отож, у майбутньому знову організуємо щось цікаве, адже «Колорит» не лише вправно танцює, а й знається на традиціях нашого народу», – мовив керівник колективу.

Марія Мосійчук

журналістка медіацентру «Вісті»

 

You cannot copy content of this page