Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 23 квітня

Преміювання під час війни: відео-зізнання сільського голови викликало резонанс серед жителів громади

На початку грудня у Курненській сільській раді відбулася 23 сесія 8-го скликання. На розгляд депутатів було винесено питання «Про умови оплати праці Курненського сільського голови», ініціатором якого став сам очільник громади Леонід Корзун. У проєкті рішення зазначалося, що із 1 січня 2023 року преміювати щомісячно сільського голову у розмірі 60% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та вислугу років посадової особи місцевого самоврядування у межах фонду преміювання та економії коштів фонду оплати праці.

Підняте питання збурило деяких депутатів сільської ради, які прийняте рішення зробили публічним у соцмережах. І наш журналіст 6 грудня приїхав у Курне та зняв пояснення очільника громади щодо свого преміювання. Після інтерв’ю це відео було розміщено на ютуб-каналі газети «Вісті».

Відео-зізнання щодо преміювання викликали чималий резонанс серед жителів громади та спровокували лавину негативних коментарів і суцільної критики. За першу добу інтерв’ю переглянули майже дві тисячі разів, а за тиждень – понад 3000 переглядів.

– Я вражений людьми, які не зрозуміли моїх пояснень, – каже Леонід Корзун. – Питання преміювання очільника громади вирішується на початку каденції. І саме тоді було прийнято рішення щодо 80% мого преміювання. Зважаючи на війну та зменшення надходжень до бюджету, я запропонував зменшити ці відсотки до 60%, щоб зекономлені кошти використати на соціальні потреби громади. А дехто із людей так перекрутили, наче я буду отримувати по 100 тисяч гривень. Це ж неправда! Тому закликаю мешканців громади цінувати роботу органів місцевого самоврядування та не підпадати під вплив певного невеликого кола осіб, які вносять розбрат під час війни.

Очільник громади пообіцяв найближчим часом записати нове інтерв’ю, в якому ще більше розповість про роботу органів місцевого самоврядування, кадровий голод у сільській раді та скільки насправді отримують заробітної плати працівники сільради і старости.

You cannot copy content of this page