Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock14.10.2022
icon eye1541
ЛЮДИ НОВИНИ

Посмертна нагорода для Захисника України: матір загиблого воїна Івана Горбатюка отримала церковну медаль за героїчний вчинок сина

Найцінніше, що нині є у нашому житті – це мир! Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості наших бійців, ми живемо у своїх домівках, трудимося на своїй землі. Кожної миті повинні пам’ятати про це, усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє.

14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна була заступницею і покровителькою українського козацтва, а тепер і українського війська, у Пулинському храмі відбулася святкова літургія. Настоятель церкви Сергій Янчук молився за Захисників і Захисниць України. Також під час служби вручив посмертну нагороду матері воїна Івана Горбатюка, який 20 липня загинув на Херсонщині під час виконання бойового завдання. Хороброму пулинцю назавжди буде 29 років…

– Іван був мужнім воїном. Його командир розповів нам про героїчну смерть солдата, який власним життям врятував своїх побратимів, – сказав під час нагородження отець Сергій. – Від імені Митрополита Київського і всієї України за жертовність і любов до України старший солдат Іван Андрійович Горбатюк нагороджується медаллю святого Архістратига Михаїла.

– Нехай усі матері дочекаються своїх синів із війни живими і здоровими! – зазначила зі сльозами на очах матір загиблого воїна.

You cannot copy content of this page