Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 6 травня
icon clock29.11.2022
icon eye509
ЛЮДИ НОВИНИ

Посадовці прокоментували ситуацію із відключенням електроенергії у Пулинській громаді

В Україні тривають аварійні відключення електроенергії. У Пулинській і Курненській громадах без світла тривалими годинами знаходяться тисячі осель. Жителі краю обурюються і сваряться у соцмережах. Головна претензія – незмінна: «Чому світло є на інших вулицях, а у нас – ні?». Дехто звинувачує у такій ситуації місцеву владу.

Очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк нашому журналісту зазначив, що селищна рада не має жодного відношення до аварійних відключень електроенергії та не вирішує з місцевим РЕМом де вимикати світло.

Начальник Пулинського РЕМу Юрій Сидорчук у телефонному режимі пояснив: «Стабілізаційні графіки аварійних відключень не дозволяють заздалегідь озвучити чи спланувати тривалість та перелік населених пунктів або адрес, де буде обмежено електропостачання. Вони вводяться в дію без попередження споживачів і місцевих органів виконавчої влади при перевищенні доведеної потужності на конкретній території області. Різні будівлі, у тому числі освітні заклади, можуть бути заживлені від різних ліній електропередач. Енергетики чергують лінії для вимкнення. Але якщо якісь будинки чи магазини не вимикаються зовсім, то це свідчить про наявність об`єктів критичної інфраструктури на лінії, що живить ці приміщення. Наприклад, лікарня. Якщо населення не розуміє цих елементарних речей, то скільки не пояснюй і не розповідай, усі зусилля будуть марними».

You cannot copy content of this page