icon clock05.12.2023
icon eye198
ЛЮДИ НОВИНИ

Полював на чужі велосипеди: чоловік постав перед судом за скоєні крадіжки

Восени 2022 року у Пулинській громаді було скоєно кілька крадіжок велосипедів. Правоохоронці з’ясували, що до їх зникнення причетний 67-річний мешканець села Сколобів, який раніше судимий за аналогічний злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України.

Наприкінці вересня сколобівець завітав на подвір’я жителя села В’язовець та поцупив велосипед вартістю близько трьох тисяч гривень.

Через кілька днів злодій прийшов до мешканки Сколобова, на обійсті якої побачив двоколісний транспорт та завів у хлів свого односельця.

Третю крадіжку чоловік скоїв у Пулинах. Біля кафе помітив чужий велосипед і теж його поцупив, завдавши збитків власнику на понад три тисячі гривень.

За фактами зникнення велосипедів жителі Пулинської громади написали заяви до поліції. Правоохоронці встановили причетного до зникнення велотранспорту та направили матеріали до суду.

У судовому засіданні обвинувачений сколобівець свою вину у вчиненому не визнав і заперечував інкриміновані йому кримінальні правопорушення.

Один із потерпілих у суді пояснив, що наприкінці вересня 2022 року залишив свій велосипед поблизу кафе у Пулинах, а сам поїхав додому на автомобілі. Наступного дня прийшов забрати транспорт, однак його не було там, де зостався. З відеозапису на камерах спостереження  видно, що двоколісника викрав сколобівець о 4-ій годині ранку.

Свідки у суді розповіли, що нічого хорошого про обвинуваченого сказати не можуть. Чоловік постійно краде велосипеди і все, що лежить і можна забрати, – все тягне додому. Його дім завалений непотребом. Сколобівці зізнаються, що бояться свого односельця.

30 жовтня 2023 року Червоноармійський районний суд прийняв рішення визнати обвинуваченого винним у скоєнні кримінальних правопорушень та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років.

Стаття підготовлена за матеріалами Коростишівської окружної прокуратури

You cannot copy content of this page