Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 7 вересня
icon clock04.07.2024
icon eye425
ЛЮДИ НОВИНИ

Подяка від людей – головний результат роботи поліції: слідча Юлія Мельник розповіла про свій професійний шлях

4 липня 9 років тому у нашій країні народилася нова поліція, а українці отримали надійних захисників закону і порядку. Це справжня поліція європейського типу. І найвищою оцінкою діяльності поліцейського стала довіра і повага людей. Бо український поліцейський – це професійний помічник, готовий прийти на допомогу кожному громадянину у складній ситуації.

У День професійного свята розповідаємо про наполегливу, прискіпливу до деталей та справедливу лейтенантку поліції Юлію Мельник. Нині вона служить у відділенні поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління поліції області.

– Я ніколи не вагалася з вибором професії. Ще зі шкільних років уявляла себе тільки у поліцейській формі, – розповідає Юлія. – Тож, після зовнішнього незалежного оцінювання подала документи до Національної академії внутрішніх справ. Поліцейських у моїй родині не було, але я була впевнена, що це – моє покликання.

Вже більше 7 років Юлія несе службу у рідному Хорошеві. За цей час вона встигла попрацювати у секторі реагування патрульної поліції та черговій частині, а нині вона – слідча відділення поліції.

– Ця робота потребує максимальної сконцентрованості, уважності та розвиненого аналітичного мислення, – розповідає Юлія. – Слідчі не можуть пропустити жодної «зачіпки» під час розслідування провадження, адже будь-яка дрібниця може вплинути на те, чи понесе правопорушник відповідальність за вчинене.

Територія обслуговування підрозділу – колишній Хорошівський та Пулинський райони, тож і навантаження на слідчих значне. Окрім злочинів загальнокримінального напрямку, Юлія відповідає також за розслідування дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. Тож у зв’язку з цим щодня у будь-який час доби вона повинна бути готовою до виклику на місце події.

Слідча поліції розповідає, що кожна ситуація, яка виникає у службовій діяльності, потребує індивідуального підходу. Нерідко доводиться бути не лише поліцейською, а і психологинею.

– Надзвичайно важко повідомляти родичам про загибель рідних людей, – розповідає Юлія Мельник, – необхідно знайти потрібні слова, щоб розповісти про причини події та пояснити подальші дії. У такі моменти розумієш, що потрібно цінувати кожну хвилину, проведену з сім’єю, оскільки немає жодних гарантій, що може трапитися за хвилину.

Юлія розповідає, що незважаючи на всі труднощі, вона любить те, чим займається. Жінка запевняє, що прагнення допомогти людям у складних ситуаціях надає сил тоді, коли усі ресурси організму вичерпані. Найкращою оцінкою своєї роботи вважає звичайне людське «дякую», а підтримкою – настанови рідних та близьких.

– Повсякчас підтримуйте оточуючих, адже це дає неймовірну силу і допомагає не збитися з обраного шляху, – переконана Юлія Мельник. – Особливо зараз, коли як ніколи важливо бути згуртованими та триматися разом.

You cannot copy content of this page