Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock23.02.2023
icon eye328
ЛЮДИ НОВИНИ

Пісня – її любов та зброя! Квітуче 55-річчя відзначає стрибіжчанка Валентина Стрельченко

23 лютого прекрасна жінка Валентина Стрельченко з с. Стрибіж, котра все життя пропрацювала у культурі, відзначає свої ювілейні 55 років. Весь її життєвий шлях супроводжувала пісня: ніжна, весела, жартівлива, сумна, життєрадісна… Коли підступний сусід напав на Україну, Валентина разом з однодумицями створила співочий гурт «Незламна». Про життя ювілярки та її щиру любов до співу читайте на нашому сайті.

Валентина родом з мальовничого села Корчівка. Її батьки, гарна подружня пара Марія та Олександр Бобрики, зранку до пізнього вечора трудилися у невеликому господарстві серед розлогих полів, мальовничих краєвидів, де вільно дихається, живеться і працюється. До цієї прекрасної родини 23 лютого 1968 року завітав лелека і приніс двох чарівних донечок Валю та Раю, подарувавши подвійне щастя.

Ще зі шкільних років Валентина часто виступала на святах. Коли співала зі сцени, немов дихала на повні груди. З дитинства знала, якою буде її професія. Не роздумуючи, вступила до училища культури ім.І.Огієнка. Захоплюючі студентські роки пролетіли, як жваві ластівки. А спів дівчини полонив юначе серце молодого вчителя зі Стрибіжа Василя Сергійовича Стрельченка.

Молоде подружжя Стрельченків почали будувати сімейне гніздечко у батьківській хаті Василя у с. Стрибіж. Так співпало, що у місцевий Будинок культури шукали художнього керівника. З цієї посади розпочалася трудова сторінка співочої і талановитої Валентини. Жінка з радістю організовувала концерти та вечори відпочинку, радувала земляків сольними номерами.

Вже через три роки Валентина очолила Стрибізький будинок культури. Аматорів художньої самодіяльності на чолі із завзятою керівницею неодноразово нагороджували Почесними Грамотами і подарунками.

У творчості пролітали роки. У міцній дружній родині Стрельченків народилося двоє діток Сергій та Оля. Вони захоплюються своєю творчою матусею, а нині вже і бабусею. Онучата Даніїл та Ілля з радістю приїжджають у гості до бабуні та дідуся.

Улюблена робота постійно надихає Валентину Олександрівну на нові ідеї. У 2022 році директорка Стрибізького центру культурних послуг створила новий колектив «Незламна». Його учасниці радо долучаються до громадських ініціатив та завдяки своєму таланту збирають кошти на ЗСУ. Аматорки гурту переконані, що пісня – це теж зброя, яка може влучати у саме серце, окриляти людину та спонукати до дії.

Щиро вітаємо Валентину Стрельченко бажаємо їй довгих щасливих років життя, міцного здоров’я, щоб її велике серце без зупину молоділо, а душа і далі піснею бриніла!

You cannot copy content of this page