Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock22.02.2024
icon eye272
ЛЮДИ НОВИНИ

Парамедика Микиту Куропаткіна нагородили Орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Посмертно…

Нещодавно у Житомирській міській раді рідним загиблих захисників вручили посмертні державні нагороди. На урочисту церемонію запросили нашу землячку з Кошелівки Вікторію Красуцьку. Її чоловіка Микиту Куропаткіна відзначили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі.

«Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам’ять наших воїнів, наших захисників, які віддали життя за наше майбутнє. Їхній подвиг ми завжди будемо пам’ятати. Сьогодні наша держава втрачає найкращих, – наші захисники віддають найцінніше – своє життя за цілісність, суверенітет та незалежність України», – Ольга Юрченко, директорка Житомирського міського центру соціальних служб міської ради.

Згідно з указом Президента України від 9 жовтня 2023 року Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагородили молодшого сержанта Микиту Денисовича Куропаткіна. Воїн загинув 12 серпня під час виконання бойового завдання у Запорізькій області. Він був парамедиком розвідувальної роти, захищав Україну під час АТО. Після повномасштабного вторгнення ворога з перших днів вступив до лав ЗСУ. Микита Куропаткін загинув, рятуючи життя побратимів.

Дружині загиблого Героя та двом його синочкам нагороду вручив Олександр Варивода – очільник військової установи у Пулинах. Військовий подякував всім воїнам, чия стійкість знищує армію окупанта та висловив щирі співчуття рідним Героїв, що віддали життя за Україну.

Марія Мосійчук

Фото Житомирської міської ради

You cannot copy content of this page