Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock27.12.2022
icon eye328
ЛЮДИ НОВИНИ

Освітянська родина Старого Майдану активно готує домашні смаколики воїнам на передову

Напередодні п’ятниці на кухнях господинь села Старий Майдан Курненської громади дуже гаряче – смажать, ліплять, варять, печуть без зупинки, щоб устигнути до ранку наготувати сотні кілограмів домашніх смаколиків. Саме так бойові задачі кулінарного фронту виконують вдома… освітяни!

Вже кілька місяців освітянська родина Старомайданської філії Стрибізького ліцею і дитсадка «Ромашка» у своїх оселях готують домашню їжу на передову, щоб підтримати наших захисників. Голубці, відбивні, котлети, вареники і пиріжки з різними начинками, тушковані риба і м’ясо – далеко не весь перелік страв, які щотижня у п’ятницю освітяни передають волонтерам, а ті везуть мужнім воїнам України.

– Найпершим у нашому селі у процес приготування смаколиків включився колектив дитсадка «Ромашка» на чолі із завідуючою Світланою Іванівною Лонською. Затим, восени, до її ініціативи приєдналися і працівники школи, – розповідає вчителька історії та правознавства Зоя Борисівна Гуменна. – Наша команда поділена на кілька груп, які вдома готують визначені страви. Продукти купуємо за рахунок благодійних внесків.

До приготування їжі також долучаються й інші місцеві жителі. Часто воїнам передають смаколики пенсіонерки – вчителька Людмила Миколаївна Пасічник і фельдшерка Галина Григорівна Люшненко.

Освітяни спільними зусиллями не раз заповнювали волонтерську автівку під зав’язку та кажуть, що їм не важко готувати для Захисників і Захисниць.

Головне у цій справі те, що освітянська родина Старого Майдану вкладає у свої страви стільки любові та віри у Перемогу, що вони навіть смакують по-особливому. Підтверджено українськими воїнами, які через волонтерів дякують за приготовану їжу.

You cannot copy content of this page