Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock28.09.2022
icon eye440
ЛЮДИ НОВИНИ

Освітній фронт: нині учителі не лише вчать дітей, а й плетуть маскувальні сітки, готують «коктейлі молотова», здають кров і служать у війську

Якщо пересічного українця запитати, які слова йому спливають на думку при слові освіта, то, мабуть, найперше, про що він подумає це: школа, навчання, учні… І правильно, адже головна функція цієї галузі – навчальна. Проте, освітній простір – це живий та складний організм, для якісної та чіткої роботи якого працюють люди різних спеціальностей та професій.

Щоранку до закладів освіти поспішають вихователі та педагоги, психологи та соціальні педагоги, керівники гуртків та бібліотекарі, медсестри та працівники харчоблоків, водії автобусів та кочегари. Завдяки їхній невтомній праці в освітніх закладах Пулинщини вирує життя, чути дитячий гамір, адже в центрі уваги є і завжди буде дитина.

Незважаючи на важкий період, в якому перебуває наша країна, більшість педагогів закладів освіти з початком повномасштабного вторгнення залишилися працювати у місцевих громадах.

«Усі наші працівники почали активно допомагати територіальній обороні та Збройним Силам України: плели маскувальні сітки, робили «коктейлі молотова», приносили продукти та одяг, готували їжу та пекли смаколики, здавали кров та збирали кошти для купівлі необхідного обладнання, облаштовували укриття в закладах освіти, щоб розпочати освітній процес в очному режимі, – мовить очільниця відділу совіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук. – Та й зараз освітяни не можуть бути байдужими до подій, які відбуваються на фронті, постійно долучаються до волонтерської діяльності та служать у Збройних Силах України».

– Освіта – це ще один фронт нашої країни і ми його будемо впевнено тримати. Попри всі страхи, труднощі, проблеми та негаразди, я впевнена, що наша дружня освітянська родина Пулинщини вистоїть, – зазначає начальниця відділу освіти та гуманітарних питань Курненської сільської ради Оксана Гарасюта. – Попереду ще багато випробувань, але наша спільна віра в перемогу, ваш професіоналізм та командний дух дасть нам можливість їх подолати. Здоров’я вам, сил, наснаги, витримки, мужності та єдності, всім нам перемоги та нових здобутків!

Напередодні професійного свята освітян, яке традиційно відзначається в Україні у першу неділю жовтня, наші журналісти підготували кілька матеріалів про освітній фронт обох громад Пулинщини. Усю правду про вчительські будні в умовах війни читайте на сторінках газети «Вісті», спецвипуск якої вийде друком у п’ятницю, 30 вересня.

Колектив Курненського ліцею з начальницею відділу освіти та гуманітарних питань Курненської сільської ради Оксаною Гарасютою

You cannot copy content of this page