Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 4 травня
icon clock26.06.2023
icon eye3943
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Остання дорога 26-річного воїна: як у селі Соколів прощалися з Олександром Тетерею, який загинув на передовій

Наш край знову у великій скорботі. Сльози болю розривають серця на шматочки від нової втрати молодого воїна-земляка. 17 червня на передовій загинув житель Курненської громади Олександр Тетеря. Йому було лишень 26 років…

Церемонія прощання з Героєм відбулася у селі Соколів у неділю, 25 червня. Цього дня безліч односельців та небайдужих людей зібралися біля рідного дому загиблого, щоб висловити щирі співчуття рідним і близьким, підтримати їх та вшанувати хороброго захисника, який віддав за Україну найдорожче, що мав, – життя.

Олександр Тетеря виріс у багатодітній родині. Піклувався про кожного у своїй сім’ї. Односельці розповідають, що любили та поважали Сашка за його добре серце та людяність.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, то Олександр один із перших записався до місцевої територіальної оборони та вартував спокій жителів Соколова, перебуваючи на блокпосту. А через два місяці потрапив до війська. Був стрільцем на передовій. Понад рік успішно виконував бойові завдання.

І от 17 червня 2023 року поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області Олександр Тетеря загинув. Тіло молодого Героя привезли у рідний Соколів 25 червня.

З військовими почестями молодого воїна похоронили на місцевому кладовищі. До місця вічного спочинку Героя проводжали рідні, близькі, друзі, побратими, односельці та усі старости Курненської громади.

Співчуття батькам висловив голова Курненської сільської ради Леонід Корзун.

– Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення, так і наших воїнів, – мовив Леонід Корзун. – Словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. У цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі.

– Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях, – звернулася до рідніх очільниця Соколівського старостинського округу Алла Халімовська. – Вічна пам’ять і слава Олександру, який захищав Батьківщину та кожного з нас. Нехай опіка Всевишнього та наші молитви полегшать гіркоту втрати і родинне горе. Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться у наших серцях.

Вічна пам’ять та слава Герою!

You cannot copy content of this page