Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock31.10.2022
icon eye215
НОВИНИ СПОРТ

Особливі патріотичні змагання: у Курному відбулася спартакіада на честь вшанування пам’яті загиблого воїна Олексія Горая

У п’ятницю, 28 жовтня, в селі Курне відбулася спартакіада імені загиблого Захисника Олексія Горая. На змагання прибули команди з 6 ліцеїв Курненської громади та представники військової установи із Пулин.

Щорічно у жовтні в Курному запровадили проведення патріотичних змагань, щоб вшановувати пам’ять загиблого на війні 33-річного земляка Олексія Горая. Він служив у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУ МВС України в Київській області. Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла. Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Похоронений на цвинтарі у селі Курне.

Після смерті земляка Курненська сільська рада вирішила проводити спортивний турнір для юнаків і виховувати у молоді дух патріотизму та відданості рідній країні. Так виникла спартакіада імені Олексія Горая, яка щороку збирає та гуртує десятки учнів з усієї громади.

28 жовтня у Курному знову зібралися спортивні освітні команди. Їх радо зустрічали і бажали перемоги очільник Курненської громади Леонід Корзун та представники 6-го відділу Житомирського РТЦК та СП. Під час урочистої частини відкриття спартакіади присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх воїнів-земляків, які віддали життя на передовій: Олексія Горая та Олександра Дяченка із Курного, Олександра Жеребчука із Стрибіжа, Павла Шуляренка з Соколова, Валентина Талька з Павлівки, Сергія Плисака з Великого Лугу та Руслана Мельника з Андріївки.

Чергова спартакіада відбувалася із чотирьох видів змагань: підтягування на турніку, стрільба, метання гранати та естафета. Юні патріоти показали свої найкращі вміння та отримали нагороди за зайняті загальнокомандні місця.

Тож, першість у спартакіаді здобула команда Стрибізького ліцею. Друге місце – Курненський ліцей. Третя сходинка – Тетірський ліцей.

Кожна команда освітніх закладів отримала нагороди та повезла додому незабутні враження про участь у неймовірних патріотичних змаганнях.

You cannot copy content of this page