Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 29 квітня

Особлива зустріч із родинами воїнів: як у Пулинах сім’ї ділилися болем втрати своїх Героїв на війні

В Україні триває війна. Сотні захисників із нашого краю мужньо виборюють незалежність держави. Із 2014-го року Пулинська громада втратила понад 30 захисників. Їхні родини відчувають нестерпний біль, відчай та слізно сумують за своїми найкращими у світі чоловіками, синами, коханими, братами і татами. Саме тому 6 січня у смт Пулини спільнота християн-баптистів провела зустріч із родинами воїнів, які гідно та без страху віддали життя за мирне майбутнє своїх нащадків.

У храмі ЄХБ разом зібралися сім’ї з різних населених пунктів громади. З ними спочатку привітався пастор церкви Максим Морозюк і розповів про мету зустрічі: «Ми – євангельські християни-баптисти, які вірять в істину та правду, у Сина Божого Ісуса Христа, свято народження якого ми вже відзначаємо 2024 роки. Переконані, що Ісус Христос прийшов у цей світ, щоб померти за наші гріхи, дати нам надію та впевненість на зустріч із рідними і близькими. Ми живемо цією надією і несемо її у людські серця, які відчувають біль і скорботу. Віримо, що Господь у силі допомогти, – зазначив пастор Максим. – Цінуємо кожного з вас, адже зібралися для того, аби вшанувати наших воїнів-Героїв – чоловіків, синів, братів, тат, коханих, які гідно та без страху віддали свої життя задля нинішнього безпечного сьогодення у нашому краї, що у нас не йдуть запеклі бої, не вибухають ракети. Віримо у Перемогу, яка буде дана Господом Богом».

Перед початком спілкування загиблих земляків вшанували хвилиною мовчання. За наставництва пастора із Сколобова Івана Прокопчука усі учасники та учасниці зібрання спільно молилися за воїнів та мир в Україні.

Музичною патріотичною композицією родини підтримала талановита скрипалька Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера Катерина Морозюк.

Свої слова підтримки рідним захисників висловив голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк.

Наступним спікером був пастор першої баптистської церкви, військовий капелан із 2014 року Андрій Ковальов. Він служить у військах морської піхоти і нещодавно приїхав із півдня країни, де нині дислокується 38-ма бригада.

Священник розповів, що відбувається з воїнами на передовій, про їхній побут і переконання та чого вони нині найбільше прагнуть у житті. Про це читайте у газеті «Вісті» №3 від 19 січня.

У новому випуску також дізнаєтесь історію материнського болю жінки, в якої загинув на війні син і що їй допомагає пережити втрату найріднішої людини.

You cannot copy content of this page