icon clock07.12.2023
icon eye162
ЛЮДИ НОВИНИ

Ольга Цілик працює на благо жителів Андріївського старостату

В органах місцевого самоврядування Ольга Цілик працює 24 роки. Під час повномасштабного вторгнення рік виконувала обов’язки старости, оскільки залишилася одна на увесь Андріївський старостат. Ольга Іванівна розповіла про свою непросту роботу, та як вдається долати виклики сьогодення.

Хоч за освітою – бухгалтерка, у 1999 році Ольга Цілик змінила фах та влаштувалася в Андріївську сільську раду секретарем виконкому. Довгий час була секретарем сільської ради. Після реформування була спеціалісткою відділу кадрової роботи і військового обліку, а з 1 грудня 2020 року – спеціалістка загального відділу та діловодка в Андріївському старостаті Курненської сільської ради.

Ольга Цілик народилася та виросла у Канівському районі Черкаської області. У 1989 році після закінчення Житомирського сільськогосподарського інституту влаштувалася бухгалтеркою в Андріївський колгосп. Невдовзі познайомилася з майбутнім чоловіком Ігорем. Знайшовши свою долю, так і залишилася жити і працювати в Андріївці. Разом з чоловіком виховала двох синів. Нині серце найбільше болить за молодшого сина Мирослава, котрий з перших місяців війни захищає Україну від ворога.

– Робота в органах місцевого самоврядування – справа непроста. Постійно змінюються правила документообігу. У свої немолоді роки освоїла комп’ютер, адже звіти слід здавати у спеціальних програмах, – мовить Ольга Іванівна. – За всю свою трудову діяльність найтяжчим для мене став 2022 рік. Тоді наша староста виїхала за кордон. Я залишилася одна у старостаті і виконувала усі обов’язки. Слід було забезпечити діяльність тероборони, організувати чергування на постах, збирати і відправляти гуманітарну допомогу військовим, розселяти біженців, які прибули з Бородянського району. А найважче – це вручати повістки, не знаючи, яка на хлопців чекає доля.

Ольга Цілик рік виконувала обов’язки старости, поки на посаду не призначили Зіну Павлюк. Вона зазначає, що у той непростий період на допомогу прийшли жителі старостату: «Я щиро дякую очільниці Андріївського центру культурних послуг Тетяні Коутній, вчителям Світлані Люшненко, Марії Руднік, Сергію Павлюку, нашим депутатам Олександру Сидорчуку та Олексію Ригуну, жительці Улашанівки Ірині Ковальчук, а також усім небайдужим людям за всебічну допомогу та підтримку. Також вдячна керівництву громади, яке йшло на зустріч і допомагало у вирішенні складних питань», – розповіла Ольга Цілик.

– Ольга Іванівна вже багато років працює у місцевому самоврядуванні, добре знає свою роботу, легко знаходить спільну мову з людьми. Ці свої якості проявила, коли потрібно було приймати відповідальні рішення на початку повномасштабного вторгнення. Тоді вся відповідальність за старостат була на Ользі Цілик. До звичної роботи додалися утримання блокпостів, і нічні виїзди під час надзвичайних ситуацій, і допомога людям, котрі опинилися у складних обставинах через війну. Отож, дякую Ользі Іванівні та усім старостам громади, що у складний період гідно виконували свої обов’язки, – мовить очільник Курненської громади Леонід Корзун.

Лише гарні слова про свою колегу, з якою багато років пропрацювала пліч-о-пліч, мовить староста Андріївського старостинського округу Зіна Павлюк: «Вже багато років Ольга Цілик відповідально працює на благо людей. Вона добра, щира, трудолюбива та наполеглива, має авторитет серед жителів старостату. Ольга Іванівна – гарна дружина та мама. Завжди допомагає людям у складних ситуаціях та підставляє своє плече. Мені з Ольгою Іванівною легко працюється, адже розуміємо одна одну з пів слова», – мовить Зіна Павлюк.

Ольга Цілик переживає за долю країни та має лише одне бажання: «Дуже хочу, щоб якнайшвидше закінчилася ця страшна війна, щоб усі хлопці повернулися живі і неушкоджені. Я виросла на українській землі, мені болить за неї душа, я дуже хочу, щоб наша країна відродилася!».

You cannot copy content of this page