Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 29 квітня
icon clock14.07.2023
icon eye571
ЛЮДИ НОВИНИ

Новий рекорд фестивалю: лавандове свято у Пулинах відвідали близько 600 гостей

Понад рік українці та українки живуть в емоційному стресі через повномасштабне вторгнення росії. Щоб відволіктися від теми війни, у Пулинському громадському центрі 1 липня провели шостий лавандовий фестиваль, який відвідали сотні людей з різних куточків Житомирщини. Як відбувалося свято благодійності – читайте далі.

Першу суботу липня пулинці та гості селища чекали з нетерпінням, адже усім хотілося зануритися у неймовірну атмосферу лавандового свята.

– Щороку не пропускаю цей фестиваль і дуже чекаю його проведення, – каже пулинка Катерина. – Тут можна зарядитися позитивом на увесь рік і зустріти добрих приятелів і подруг, з якими давно не бачилася.

Близько 17 години територію громадського центру заполонили сотні відвідувачів, значна частина яких дотримувалася лавандового дрес-коду (одяг чи його елементи мали фіолетові відтінки). Гості фестивалю залюбки фотографувалися на колоритних локаціях, брали участь у майстер-класах і святковій лотереї, купували лавандові сувеніри, пригощалися смаколиками та освіжаючими напоями і насолоджувалися приємною музикою, а діти бавилися на ігрових зонах.

– Завітав на фестиваль з усією родиною – дружиною і трьома дітьми. Найменшому синочку 8 місяців і це його перший вихід у люди, – мовить пулинець Віктор. – Атмосфера – надзвичайна, бо втомилися від воєнної хроніки і новин про загибель краян.

– Під час війни емоційна стійкість людей не менш важлива, ніж справність зброї захисників. Лавандовий фестиваль – це час емоційного відновлення. Кожен гість знайде собі щось для наповнення силами та енергією. Та найголовніше – місія заходу незмінна – популяризація благодійності, – зазначає організаторка фестивалю та голова Правління Пулинського громадського центру Надія Сірик. – Усі гроші, отримані від продажу квитків та сувенірної продукції, будуть направлені на підтримку дитячих та молодіжних клубів, що функціонують при Пулинському громадському центрі, а також програму «Будинок для вдів», який діє з 2009 року та став місцем турботи про жінок старшого віку, що лишилися без рідних і не можуть самостійно подбати про себе.

Перша лаванда на подвір’ї Громадського центру з’явилася більше 10 років тому. Кілька кущиків привезли і висадили засновники фонду «Місії самарян в Україні» Ненсі та Дон Міллери. У США подружжя проводить традиційні лавандові фестивалі.

У 2018-му році перший Лавандовий фестиваль влаштували і в Пулинах. З того часу популярність заходу тільки зростає. Сюди з родинами приходять не лише місцеві жителі. Тут релаксують та долучаються до благодійності мешканці з усієї області та сусідніх регіонів.

За ці роки збільшилася площа із лавандовими кущами. Нині їх уже 300! Також зростає кількість бажаючих, які хочуть допомагати у підготовці лавандового свята. До проведення нинішнього фестивалю були залучені десятки волонтерів, вік наймолодших – 11-12 років.

– Дуже приємно, що на шостий лавандовий фестиваль завітало близько 600 відвідувачів. Дякую кожному і кожній за підтримку нашого заходу, який із самого початку існування покликаний популяризувати благодійність та волонтерство серед населення, – зазначила у своєму зверненні до гостей фестивалю Надія Сірик. – Після початку повномасштабної війни фестиваль став ще й місцем єднання для людей, які бажають допомогти іншим.

Лавандовий фестиваль завершився колоритною концертною програмою. Цілу годину гості свята насолоджувалися українськими та світовими хітами, які виконував музичний колектив «ALO COVER BAND». Їхні виступи стали можливими за підтримки українців, які мешкають у Данії.

– Щоразу, коли приходжу на фестиваль, то по-новому відкриваю для себе багатогранні властивості лаванди та закохуюся в неї знову, – захоплено мовить відвідувачка фестивалю Ніла Тимощук. – Відпочила душею і серцем. Лавандове свято подарувало неймовірні позитивні враження на усе літо!

You cannot copy content of this page