Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 16 вересня
icon clock01.08.2024
icon eye271
ЛЮДИ НОВИНИ

Нові вбивчі реформи «Укрпошти» продовжують знищувати друковану пресу: як врятувати улюблену газету?

Провівши передплату на друге півріччя, бачимо негативну тенденцію – тиражі газет падають. Не виняток і тижневик «Вісті». Причина банальна – у селах людям не доставляють газету. Попри усі обіцянки працівників Укрпошти посилено проводити передплату, бачимо лише нові вбивчі «реформи».
Неприємною новиною стало скорочення листонош на пересувних відділеннях. Тепер газету передплатникам має доставляти водій екіпажу. Про це працівникам «Вістей» у телефонній розмові повідомила менеджерка обласного відділення Укрпошти.
– Коли реагували на скаргу від передплатника, котрий два тижні не отримував «Вісті», випадково дізналися, що листонош поскорочували. Тепер пресу має доставляти водій і замість трьох працівників пересувного відділення на маршрутах працюватиме лише два. Звісно, що працівник не встигне доставити газети передплатникам, а тим більше оформити квитанцію на передплату. Нині маємо надію лише на наших читачів, адже якщо сьогодні люди не підтримають газету, вже завтра її може не бути. Ми не маємо спонсорів, а тому закликаємо читачів боротися за незалежну пресу та вимагати від працівників Укрпошти доставляти «Вісті», адже це прописано у договорі між медіацентром та поштовиками. Якщо вам все ж самостійно не вдається вирішити питання з доставкою, телефонуйте на номер 096 682 50 55, – мовить директор медіацентру «Вісті» Денис Войтенко.
Також працівники медіацентру, яких залишилося лише двоє, звертаються до усіх, хто обіцяв підтримувати «Вісті», саме час це зробити. На жаль, кількість передплатників зменшилася не лише по селах. У селищі Пулини, де працюють дві листоноші і газету доставляють адресно, дехто з читачів не оформив передплату на друге півріччя (хоча обіцяли…).
«Вістяни» завжди ідуть на зустріч нашим друзям та безкоштовно публікують оголошення про благодійні та волонтерські заходи чи акції, відомчі статті установ та організацій. Натомість ми розраховуємо на підтримку та добре слово на нашій сторінці у соцмережах. Але часто маємо лише 1 передплачений примірник на увесь колектив… На жаль, такої підтримки нині не достатньо, бо «Вісті» ніхто не фінансує, а тарифи на друк та доставку газети постійно зростають.
Коли ми пишемо про наших людей, то у замітку вкладаємо частинку своєї душі. Про те, що наші матеріали цікаві та відповідають високим журналістським стандартам, свідчать часті передруки наших публікацій на обласних сайтах та друкованих медіа. За результатами останнього гендерного моніторингу житомирських гіперлокальних медіа газету «Вісті» визнали однією з найбільш гендерночутливих місцевих друкованих видань України. В області ми маємо найвищий відсоток щодо дотримання гендерного балансу.
Ще раз закликаємо усіх, хто розуміє важливе значення місцевої преси, підтримати «Вісті»!
Марія Мосійчук, головна редакторка газети «Вісті»

You cannot copy content of this page