icon clock07.09.2023
icon eye775
ЛЮДИ НОВИНИ

Нові переселенці з Донбасу: наш край прихистив чотири дитини та 11 дорослих з окупованих територій України

Нещодавно у Бердичів прибув черговий евакуаційний потяг із людьми, які виїхали з окупованих територій Донбасу. Усі вони поселилися у громадах нашого краю: шість – у Курненській та 9 – у Пулинській.

За інформацією Пулинської селищної ради, у громаду із евакуаційного потяга прибули 10 переселенців, для яких знайшли житло у Пулинах і селах Зелена Поляна та Ясна Поляна.

– Спочатку до нас приїхали 9 переселенців, але одна родина з трьома дітьми вирішила переїхати жити у село, де є ліцей і дитсадок, – у Ясну Поляну, – розповідає очільниця Зеленополянського старостинського округу Марія Поліщук. – Для прибулих переселенців підшукали житло та забезпечили усім необхідним.

Де розмістили інших переселенців? Про це нашому журналісту розповіла очільниця відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Курненської сільської ради Марина Карпінська.

– Усіх переселенців розмістили у комунальному закладі села Соколів «Центр надання соціальних послуг» Курненської сільської ради. Серед прибулих 13-річний хлопчик із мамою, один чоловік і ще чотири жінки, найстарша з яких 1958 р. н., – розповідає очільниця відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Курненської сільської ради Марина Карпінська.

Нині у Соколівському центрі перебуває 19 переселенців.

Переселенці, які приїхали у Соколів, сфотографувалися з старостою Аллою Халімовською (у центрі на знімку)

You cannot copy content of this page