Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Незламний земляк: пулинець Сергій Лебідь здобув перемогу на обласних спортивних змаганнях

У Житомирі третього грудня відбулися змагання з бочча серед людей з інвалідністю. У турнірі взяли участь 32 спортсмени з усієї області. Серед них був і мешканець смт Пулини Сергій Лебідь, який здобув бажану перемогу.

Бочча – це вид спорту, який поєднує елементи петанку, боулінгу та керлінгу. Можуть грати і люди з ДЦП, і ті, кому важко піднімати руки, але кидати м’яча вони можуть. Відповідно до рухових можливостей учасників ділять на п’ять кваліфікаційних груп. Це дозволяє об’єктивно оцінювати виступи та допомагає кожному учаснику проявити себе.

Нині цей вид спорту внесений в обов’язковий перелік Паралімпійських ігор. З року в рік бочча набуває популярності у Житомирі. Її просуває спортивна школа осіб з інвалідністю. Щорічно зростає і кількість учасників змагань. Цього разу за перемогу змагалися мешканці Звягеля, Брусилова, Потіївки, селища Пулини та Житомира. Усього – 32 спортсмени.

Змагання проходили у форматі дорослих та дитячих ігор. Основним завданням турніру є популяризація бочча, як виду спорту, зважаючи на те, що для людей з порушеннями опорно-рухового апарату це єдиний можливий вид спортивних змагань.

Отож, серед дорослих абсолютним переможцем став наш Сергій Лебідь. Він отримав головний Кубок турніру. Вітаємо нашого земляка з таким досягненням і бажаємо нових спортивних перемог!

You cannot copy content of this page