Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 4 травня
icon clock04.08.2023
icon eye661
ЛЮДИ НОВИНИ

Невтішні результати досліджень: у громаді із деяких криниць заборонили пити воду!

З метою попередження виникнення випадків водно-нітратної метгемоглобінемії в червні провели лабораторні дослідження води на вміст нітратів із криниць Курненської громади.

Згідно отриманих результатів встановлено, що питна вода не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною» з двох криниць, а саме: с. Соколів, вул. Миру, 17-б (вміст нітратів складає 51,9 мг/дм3) та с. Курне (церква), вул. Огієнка Івана, 1 (159,2 мг/дм3) – при нормі не більше 50 мг/дм3.

У Курненській сільській раді кажуть, що воду з даних джерел заборонено до використання для питних потреб.

Сімейна лікарка Оксана Зуй зазначає, що метгемоглобінемія – це стан підвищеного рівня метгемоглобіну в крові, що може мати негативні наслідки для здоров’я людини.

– Симптомами можуть бути головний біль, запаморочення, задишка, нудота, погана координація м’язів та шкіра синього кольору. Ускладнення можуть включати судоми та аритмії серця, – каже Оксана Зуй. – Метгемоглобінемія може бути пов’язана з певними медикаментами, хімічними речовинами, нітратами або продуктами харчування.

 

You cannot copy content of this page